Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων στην Τριτοβάθμια ΕκπαίδευσηΧρειάστηκε να περάσει ένα χρόνος και δεκάδες χιλιάδες ευρώ αμοιβή σε μια ιδιωτική εταιρεία, για να αποφανθεί ο Υπουργός Παιδείας πως οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ δεν επαρκούν. Έσπευσε δε, σε μια επίδειξη   κοινωνικής ευαισθησίας -γνωστή άλλωστε από τον δημόσιο εξευτελισμό που επιφύλαξε ως υπουργός Υγείας στις οροθετικές γυναίκες- να μας πληροφορήσει πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν απολύσεις διοικητικού προσωπικού το οποίο έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ø  Αφού αγνόησαν και απαξίωσαν  τις απόψεις, επιστημονικές μελέτες ακόμα και εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών των πανεπιστημίων, των φορέων, των συλλόγων, επιστημόνων κλπ, χλεύασαν και βομβάρδισαν με ψέματα την κοινή γνώμη μέσω των διαπλεκόμενων ΜΜΕ τον ηρωϊκό απεργιακό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, παρουσίασαν χθές στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μια καλοπληρωμένη με 142.000 ευρώ "αξιολόγηση" από την ιδιωτική εταιρεία TEC AE, χωρίς να την έχουν διαβάσει πριν ( το χούι δεν κόβεται) και χωρίς να αναλαμβάνουν  καμία  ευθύνη για την ακολουθούμενη μεθοδολογία στη μελέτη και την ορθότητα των συμπερασμάτων της. Στο νεοφιλελεύθερο σύμπαν  άλλωστε της συγκυβέρνησης  μόνο τα πορίσματα ακριβοπληρωμένων ιδιωτικών εταιρειών αποκτούν εγκυρότητα.
Ø  Η  «αξιολόγηση» της TEC μέσω της επιλεκτικής και αμφιλεγόμενης χρήσης στατιστικών στοιχείων, ήρθε να αποκρύψει την δραματική υποστελέχωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων και, επί της ουσίας, να διευκολύνει την ασκούμενη πολιτική. Ενώ εισαγωγικά και με περίσσιο θράσος μας πληροφορεί πως το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ στη χώρα μας είναι τέσσερις φορές κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εν συνεχεία ανακαλύπτει «ελληνικές ιδιαιτερότητες» που επιβάλλουν την καθήλωση του αριθμού-περίπου-σε όσους  υπηρετούσαν.
Ø  Χρησιμοποιεί στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό του υπηρετούντος διοικητικού προσωπικού σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας που αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, τα οποία είναι ανακριβή, ενώ δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία των διευθύνσεων προσωπικού του έτους 2013, όπως προέκυψαν κατά την απογραφή.
Ø  Δεν αξιολογούνται υπηρεσίες, που είτε έχουν δοθεί ήδη σε εργολαβικές εταιρείες, είτε σχεδιάζεται να δοθούν μέσω οutsourcing, -ειδικεύεται στον τομέα αυτό η TEC AE. Πρόκειται για την καθαριότητα, τη φύλαξη, τις υπηρεσίες λογιστικής και ηλεκτρονικής υποστήριξης, την τεχνική συντήρηση,  αλλά και υπηρεσίες όπως η παροχή σίτισης, στέγασης των φοιτητών. Επομένως δεν καταγράφονται  και αντίστοιχες ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό.
Ø Αγνοούνται οι ιδιαιτερότητες και ο τρόπος λειτουργίας υπηρεσιών  όπως οι            Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, οι Πανεπιστημιακές Νοσοκομειακές Κλινικές, τα Εργαστήρια, τα Μουσεία καθώς το προσωπικό που προβλέπεται από την «αξιολόγηση» της TEC, είναι απαγορευτικό για την ομαλή λειτουργία τους.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ  ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ.
Η αλήθεια είναι ότι σήμερα στα 8 Πανεπιστήμια  υπηρετούν λιγότεροι από 3000 διοικητικοί υπάλληλοι και ότι η συγκυβέρνηση με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις χτύπησε με «τυφλά χτυπήματα» τα  δημόσια ΑΕΙ, ώστε μετά τη συρρίκνωσή τους και την απαξίωσή τους να προκύψουν  τα "φιλέτα" για τα ιδιωτικά κολλέγια και τις εταιρείες.
Τα πραγματικά στοιχεία που εξακολουθούν να αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό,  δικαιώνουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές , τους γονείς και την κοινή γνώμη που αντιστάθηκε στα ψέματα και στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων διοικητικών υπαλλήλων στο μεγαλειώδη αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και της εργασίας τους. Δικαιώνουν όλους εκείνους που δεν τσίμπησαν στους παραπλανητικούς ελιγμούςτης κυβέρνησης, δεν έτρεφαν και δεν καλλιέργησαν αυταπάτες, δεν συνθηκολόγησαν ούτε για μια στιγμή με την πολιτική που καταστρέφει θέσεις εργασίας και οδηγεί τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κατάρρευση και διάλυση.
Στο ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα, οι εργαζόμενοι, οι σύλλογοί τους, η Ομοσπονδία οφείλουν να οργανώσουν τον αγώνα ώστε:                                                                                                                                                                                                                              ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                                                                                                                                                                                                                                              ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ü  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΥΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ü  ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ
ü  ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου