Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα διαφορετικό τρένο, κάνει στάσεις στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό!

Ένα διαφορετικό τρένο, κάνει στάσεις στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση την οποία βιώνουμε όλοι και όλες, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και την βίαιη μεταφορά της στην Κοινωνία και τον Λαό.

Η επίθεση κατά των κοινωνικών Δικαιωμάτων, της Ζωής και της Αξιοπέπειάς μας είναι γενικευμένη και η βία της φτωχοποίησης ολοένα και εξαπλώνεται. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανής. Έτσι λοιπόν, στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, προχωρήσαμε στην συγκρότηση της πρωτοβουλίας ”Το Τρένο της Αλληλεγγύης” το οποίο συμπληρώνει 2 χρόνια ζωής και δραστηριότητας στη περιοχή μας.
Αυτό το χρόνικό διάστημα έφερε πολλά, ήταν δύσκολα, είχε ανηφόρες και κατηφόρες. Μα κυρίως, έκανε ανθρώπους της περιοχής μας περισσότερο ή λιγότερο πληττόμενους από τη συνεχή υποβάθμιση και καταρράκωση της ζωής μας, να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά. Τους έκανε, μέσα από τις δράσεις του, να συνειδητοποιήσουν πως μόνο μέσα από τον καθημερινό αγώνα της αισιοδοξίας, της αξιοπρέπειας και της Αλληλεγγύης θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους εμάς.
Προσφέροντας τροφή, ένδυση, ψυχολογική στήριξη ,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαστική μέριμνα(για εξώσεις και πλειστηριασμούς),σε οικογένειες και όχι μόνο, οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν τις βασικέςτους ανάγκες. Και έχει καταφέρει το τρένο σήμερα μέσα από αρκετές δράσεις να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να βρίσκεται πλάι σε 150 οικογένειες οι οποίες συμβάλουν καθοριστικά(30%) στη λειτουργία του,συμετέχοντας στις συνελεύσεις,στις δράσεις που οργανώνουμε όπως συλλογή τροφίμων η οποία γίνεται έξω απο τα Σούπερ Μάρκετ και εδω θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι σπουδαία, διακριτική και συγκινητική.Κάνουμε εκδηλώσεις αρκετά επιτυχημένες με μουσική,συλλογική κουζίνα και μαζεύουμε τρόφιμα,εκδηλώσεις όπως με τον ψυχίατρο Μεγαλοοικονόμου «κρίση και ψυχική υγεία».
Με τα παιδιά των οικογενειών δημιουργήσαμε μια μικρή παιδική χορωδία και μουσικό εργαστήρι. Ως συλλογικότητα αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί ποτέ δεν κρίναμε και δεν κρίνουμε αν η οικογένεια η οποία έχει πρόβλημα είναι έλληνική ή ρομά ή μετατανάστες,χριστιανοί ή μουσουλμάνοι ή άθεοι.Είμαστε δίπλα τους και είναι δίπλα μας με διακριτικότητα και σεβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου