Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Και τέζα... οι εργολάβοι

Σύνθεση που οδηγεί στη ριζική αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με πρώτο βήμα την ανατροπή του σχεδιασμού των τεσσάρων φαραωνικών μονάδων (ΣΔΙΤ) επεξεργασίας σύμμεικτων, απέκτησε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Ο Σύνδεσμος περνάει σε μια νέα εποχή και η πλειοψηφία της Επιτροπής επισημαίνει ότι το έργο του θα επιτελεστεί με διαφάνεια και υγιή οικονομική διαχείριση.
Η νέα σύνθεση
Τη θέση του προέδρου της επταμελούς Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ κατέχει αυτοδικαίως η περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου. Από την περιφέρεια εκλέχτηκαν οι σύμβουλοι με τη «Δύναμη Ζωής» Α. Βρούστης και Σ. Κορωναίου. Τις υπόλοιπες 4 θέσεις στελεχώνουν οι: Σ. Ιατρού-δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής, ο οποίος στηρίχτηκε από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Οικ. Πράσινους, Δ. Μπουραΐμης, δημοτικός σύμβουλος Φυλής (ΠΑΣΟΚ), Χρ. Παππούς, δήμαρχος Φυλής (Ν.Δ.), και Αφ. Μπιζά, δημοτική σύμβουλος Αγίων Αναργύρων -Καματερού  (ΣΥΡΙΖΑ). Εκτός των τεσσάρων μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ε.Ε., υπέρ της ριζικής αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ τάσσεται και ο κ. Ιατρού. Αναφορικά με την ακύρωση των 4 ΣΔΙΤ αναμένεται πλέον και η τυπική απόφαση, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.»- αναμένεται να ληφθεί σύντομα από τον ΕΔΣΝΑ.
Εισήγηση
Στην εισήγησή της κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, η κ. Δούρου τόνισε μεταξύ άλλων: «Στον ΕΔΣΝΑ ξεκινά σήμερα μια νέα περίοδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων που πλέον οφείλει να γίνει οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες και το περιβάλλον. Αυτό είναι που ζητά επιτακτικά η κοινωνία»...
 https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3073305918726101925#editor/target=post;postID=5193666715091867353

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου