Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δικαίωση σχολικών φυλάκων στη Χίο

ΧΙΟΣ
Στις δουλειές τους επιστρέφουν 4 σχολικοί φύλακες του Δήμου Χίου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Φεβρουάριο και τελικά απολύθηκαν.
Το Πρωτοδικείο Χίου αποφάσισε την επαναπρόσληψή τους με το σκεπτικό ότι η σύμβαση εργασίας «τροποποιήθηκε μονομερώς εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου εις βάρος των τεσσάρων εργαζομένων» ενώ πλέον και ο Δήμος απειλείται με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ την ημέρα στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση.
Απόφαση που ωστόσο δημιουργεί προβληματισμό, αφού στο μεταξύ οι συγκεκριμένες οργανικές θέσεις έχουν καταργηθεί, με αποτέλεσμα τώρα στον Δήμο Χίου να ζητούν οδηγίες από το υπουργείο Εσωτερικών για το πώς πρέπει να κινηθούν από εδώ και στο εξής.
Πάντως αν και η υπόθεση αναμένεται να κριθεί και σε δεύτερο βαθμό αφού ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εφεσιβάλει την απόφαση, από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου κάνουν λόγο για μια σημαντική νίκη. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και ευχάριστη είδηση» σχολίασε η πρόεδρος Αγγελική Γκιουβέτση, ανακοινώνοντας την απόφαση.
https://www.efsyn.gr/arthro/dikaiosi-sholikon-fylakon-sti-hio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου