Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

O ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΔΕΑ !! κείμενο της συναδέλφισας Αριστέας Κοντοδήμου στο "αντί-δραση"




Συνάδελφοι, συνοδοιπόροι, συνδικαλιστές, συνάνθρωποι, πολλά συνδικαλιστικά τερτίπια δεν γνωρίζω, τη γλωσσική διπλωματία δεν την κατέχω για να σας πω βαρύγδουπες λέξεις που ίσως νομίζεις ότι λέω κάτι σημαντικό να με προσέξεις.

Με τα λόγια της καρδιάς, της εμπειρίας  στη ζωή θέλω να σου μιλήσω.

Ο συνδικαλισμός έζησε στιγμές δόξας  αλλά και στιγμές «εκπόρνευσης» γιατί πολύ απλά  μπήκε μέσα του το ΕΓΩ. Να γίνω συνδικαλιστής να βολευτώ……

 Στις μέρες μας ο συνδικαλισμός βάλτωσε, απαξιώθηκε και κλωθογυρίζει στο ΕΓΩ του. Πρέπει να αλλάξει αυτό αλλά όχι να είναι «δεκανίκι» της κομματικής ταμπέλας.  Πρέπει να αλλάξει για να συνεχίσει να υπάρχει, να γίνει αληθινός. Η μόνη ταμπέλα που πρέπει να έχει είναι το ΕΜΕΙΣ!


Μετά την εμπειρία που είχα για πρώτη φορά να είμαι μέλος του Δ.Σ.  στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο που εργάζομαι  ένιωσα περηφάνια την πρώτη φορά που βοήθησα ένα συνάδερφο και με κοίταξε στα μάτια και είπε από την καρδιά του ευχαριστώ. Εσύ που έγινες συνδικαλιστής και σε ενδιαφέρει το κοινό καλό δεν ένιωσες το ίδιο? Γιατί να το κρύβεις πίσω από ταμπέλες, γιατί να μη το ξαναζήσεις.

Ο συνδικαλισμός είναι συλλογική ιδέα. Έτσι πρέπει να τον έχουμε στο μυαλό μας και να πορευόμαστε. Συλλογική ιδέα για το δυνατό καλό των συνανθρώπων μας, των συναδέλφων μας.

Σας ευχαριστώ….

Από βάθη καρδιάς ευχαριστώ το καλό μου φίλο Θωμά για τη φιλοξενία στο «αντι-δραση». 

Αριστέα Κοντοδήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου