Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τι είπε ο Αλ. Τσίπρας για τα εργασιακά: Φέρνουμε νόμο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων (βίντεο)«Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αντιστροφή της πορείας απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων, βασικό ιδεολογικό οχυρό της μνημονιακής πολιτικής»: τη ρητή αυτή δέσμευση ανέλαβε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας το βράδυ της Παρασκευής τους έξι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Ο Αλ. Τσίπρας (διαβάστε και δείτε εδώ ολόκληρη τη χθεσινή ομιλία του) έκανε ιδιαίτερη αναφορά κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων.

Τόνισε συγκεκριμένα πως ξεκινά η αντιστροφή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, «που αποτελούσε βασικό οχυρό της μνημονιακής πολιτικής», με πρώτο βήμα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Όπως είπε: «Είμαι σε θέση να σας πω ότι σε διαβούλευση με τον ILO, τον διεθνή οργανισμό εργασίας, που έχει προχωρήσει, θα παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες την τελική πρόταση, η οποία θα έρθει και θα νομοθετηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, που είναι κυρίαρχο και θα νομοθετήσει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στη χώρα».
- See more at: http://left.gr/news/ti-eipe-o-al-tsipras-gia-ta-ergasiaka-fernoyme-nomo-gia-tin-epanafora-ton-syllogikon-symvaseon#sthash.CYKFnsJw.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου