Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗΣ .. του Θωμά Μπιζά.



Το blog της αντι-δρασης από την πρώτη μέρα και έως σήμερα,  ασχολήθηκε  σχεδόν μανιωδώς  με την υπόθεση των σκουπιδιών στην Αττική και με την ιδέα του εναλλακτικού μοντέλου  της αποκεντρωμένης διαχείρισης. 
Στο blog  δημοσιεύτηκαν  εκατοντάδες  κείμενα και  άρθρα και μελέτες για την εναλλακτική διαχείριση και ιδιαίτερα για το περιβαλλοντολογικό έγκλημα του ΧΥΤΑ της Φυλής. 
 Μέσα από αυτό το μικρό blog δόθηκαν δύσκολες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες για την ακύρωση των διαγωνισμών με τις ΣΔΙΤ, για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης , για τα αντισταθμιστικά στην Φυλή , για τον νέο ΕΣΔΑ , για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ. Άλλες μάχες κερδίθηκαν και άλλες χάθηκαν. Προσωπικά  αισθάνομαι πλέον πως ότι ήταν να πω για αυτήν την υπόθεση το έχω πει .  Με την προτελευταία μου ανάρτηση,  δημοσίευσα για ιστορικούς και μόνο λόγους (μετά την ψήφιση του ΠΕΣΔΑ από το Π.Σ) , την  πρόταση που κατέθεσα εσωτερικά στην παράταξη για τις 3 Δ.Ε στην Αττική.
Όπως λέγαμε και παλαιότερα εμείς οι αριστεροί,   οι υποκειμενικές συνθήκες μάλλον δεν ήταν ώριμες για αυτές τις αλλαγές.  Η συγκεκριμένη ανάλυση  της κατάστασης  δεν ήταν η  σωστή . 
Ελπίζω οι  δυνάμεις της Ριζοπαστικής αριστεράς στη Περιφέρεια Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ με την Δύναμη Ζωής και την Ρένα Δούρου να κερδίσουν την μάχη της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Αττική. Αυτή η νίκη (αν έρθει) θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την Ελλάδα.
Σε προσωπικό επίπεδο τώρα   και για λόγους ισορροπίας θα πρέπει να σταματήσω.   Όπως έλεγε και  ένας Αμερικανός φιλόσοφος  : Θα λείψω γιατί πρέπει να σκεφτώ...να ενεργήσω σύμφωνα με τις επιθυμίες μου,  να απλοποιήσω...
Το blog της αντί-δρασης λοιπόν κάπου εδώ τελειώνει. Μίλησα και έγραψα αρκετά . Έκανα φίλους με τους οποίους είχαμε κοινούς  προβληματισμούς και κάναμε  κοινές προσπάθειες.   Οι λιγοστοί φίλοι μου  είμαι βέβαιος πως θα καταλάβουν τώρα  τι θέλω να πω, ακόμα και με  την σιωπή μου. 

 Καματερό 8/10/2015
Θωμάς Μπιζάς.  
Για την ιστορία : η πρόσκληση για την παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για την διαχείριση των απορριμμάτων στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ .

1 σχόλιο:

  1. θωμά σου εύχομαι καλή δυναμη για τα περαιτέρω. Και ως μπλόκερ του λόγου μου, με τη μικρή εμπειρία που διαθέτω, σου λέω ότι έχω περάσει από αυτό το στάδιο της εξάντλησης, καθότι βγήκα στη σύνταξη υποτίθεται, αλλά καθημερινά δουλεύω πάνω στο Istologio από 5 έως 8 ώρες, ίσως και παραπάνω κάποιες φορές. Έχω γνωρίσει χαρές, που τα λάικ του κόσμου έχουν φθάσει κάποιες χιλιάδες καθημερινά, ακόμη και τις 9.500, στις μέρες προεκλογικής έντασης, αλλά και απογοητεύσεις με στιγμιαίες καθηζίσεις, ιδίως όταν η Αριστερά δεχόταν κλυδωνισμούς. Κι εκεί που ήμουν αντιμέτωπος με την απογοήτευση, την επόμενη ώρα έπαιρνα τα απάνω μου. Εν κατακλείδι, η κούραση είναι συνυφασμένη με την πτώση, αλλά και η χαρά με την γοητεία της γραφής του μπλογκερ. Με την παρέμβαση και την έκφραση δημόσιας γνώμης. Εν τέλει, με την ψυχική εξωτερίκευση. Και φυσικά έχουμε όλοι "Το Δικαίωμα στην Τεμπελιά", όπως τιτλοφορεί ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας. Και μετά την ξεκούραση, αρχίζουμε πάλι με νέα ορμή και διάθεση. Καλή σου ξεκούραση. Συντροφικά Γιώργος Μόσχος http://gzmosxos.blogspot.com - Istologio G. Mosxou

    ΑπάντησηΔιαγραφή