Υποκρισία κοροϊδία καταλόγισε στην Κομισιόν η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την πρόοδο του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την απασχόληση στη νεολαία». «Δεν θα είμαστε συνένοχοι στην κοροϊδία», είπε μεταξύ άλλων η Κωνσταντίνα Κούνεβα, επισημαίνοντας ότι, με βάση το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα, στους 700.000 ανέργους νέους της Ελλάδας αντιστοιχούν μόλις 220 ευρώ!

Ολόκληρη η παρέμβαση της Κωνσταντίνας Κούνεβα έχει ως εξης:
«Αναρωτιέμαι: Έχει κανένα νόημα να συζητάμε την πρόοδο για την εφαρμογή της «Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων»; Ξέρουμε όλοι ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό. Για ποιο λόγο το Ευρωκοινοβούλιο να συμμετέχει σε αυτή την υποκρισία; Τη μια φορά τα προγράμματα εξαγγέλλει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την άλλη η Κομισιόν, την επόμενη οι κυβερνήσεις σε κάθε χώρα.
Και ποιο το αποτέλεσμα; Η ανεργία των νέων ανεβαίνει σταθερά στις περισσότερες χώρες.
Στην Ελλάδα χάνεται μια ολόκληρη γενιά με τα ψέματα. Έχουμε τουλάχιστον 700.000 ανέργους μέχρι 29 ετών. Και τι τούς αντιστοιχεί; 220 ευρώ στον καθένα κι αυτά μόνο μια φορά.
Δεν θα είμαστε συνένοχοι σε αυτήν την κοροϊδϊα. Και η νέα ηγεσία της Κομισιόν ξέρει ότι αυτό είναι υποκρισία. Είπε ο κ. Γιούνκερ ότι τα 6 δισ. ευρώ για τη νεολαία θα τα κάνει 300 δισ. Ας φέρει, λοιπόν, ο κ. Γιούνκερ το σχέδιό του και τα χρήματα για τη νεολαία, κι ας συζητήσουμε για το πώς θα φτιάξουμε αληθινές δουλειές και αληθινή κατάρτιση. Γιατί προς το παρόν η μόνη «εγγύηση για τη νεολαία» που δίνει η Κομισιόν, μέσω της τρόικας, στην Ελλάδα, είναι δουλειές περιστασιακές με μισθούς το πολύ 480 ευρώ και κάτω για λίγους μήνες.
Είναι ντροπή να ισχυριζόμαστε ότι αυτό είναι πολιτική υπέρ της νέας γενιάς.»
Σημειώνεται ότι η «Πρωτοβουλία για την απασχόληση στη νεολαία» αποτελεί συνέχεια και εξειδίκευση του προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία» και χρηματοδοτεί με μόλις 6 δισ. ευρώ για την προσεχή διετία δράσεις απασχόλησης και κατάρτισης σε περιοχές της Ε.Ε. στις οποίες καταγράφεται νεανική ανεργία άνω του 25%. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα η ανεργία των νέων προσεγγίζει το 60% γίνεται αντιληπτό πόσο μακριά από την ζοφερή πραγματικότητα βρίσκεται η ευρωπαϊκή ηγεσία και στις διακηρύξεις και στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.
ΠΗΓΗ:  http://www.avgi.gr/