Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ: Η ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!Η σχεδιασμένη απαξίωση της δημόσιας ασφάλισης ήταν βέβαιο πως θα οδηγήσει στην ιδιωτική ασφάλιση. Το κόλπο είναι καλά μελετημένο και στημένο εδώ  και χρόνια. Αυτοί κάνουν καλά την δουλειά τους. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς στα συνδικάτα.. Όσο το συνδικαλιστικό κίνημα θα ασχολείται με τον αφαλό του,  αυτοί θα βρίσκουν πεδίο ελεύθερο να γκρεμίζουν ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.


Αύξηση κατά 60% καταγράφεται την τελευταία διετία στο ποσοστό των Ελλήνων που στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση για υγειονομική κάλυψη.

Οι περισσότεροι ζητούν συγκεκριμένες παροχές, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που θέλουν όλο το «πακέτο» των υπηρεσιών. Περίπου δύο στους πέντε Ελληνες έχουν συνολικά συμβόλαιο Υγείας με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.
Τα  παραπάνω προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την «Κάπα Research» σε δείγμα 1.258 ανθρώπων και επεξεργάστηκε επιστημονικά ομάδα ερευνητών (Δημήτρης Ζάβρας, Ελευθερία Καραμπλή, Βασιλική Τσιάντου), υπό τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο. Τα ευρήματά της παρουσίασε χθες ο κ. Κυριόπουλος στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Health World», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, το συνολικό ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα οι οποίοι δήλωσαν ότι καλύπτονται από ασφαλιστική εταιρεία ως προς τη νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη ανέρχεται στο 38,7%. Από αυτούς, το 21,8% έχουν μερική κάλυψη με κάποιες παροχές και το 16,9% έχει πλήρη κάλυψη.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου