Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις Δεν συμμετέχουμε στην «αξιολόγηση» και στον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις Δεν συμμετέχουμε στην «αξιολόγηση» και
στον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων

Η Κυβέρνηση επιχειρεί απεγνωσμένα να προωθήσει την εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποσκοπώντας σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, μειώσεις μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων και στην πελατειακή εκμετάλλευση της Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για μεθόδευση που συνάντησε τη γενικευμένη αντίθεση των εργαζομένωνκαι την πλήρη απαξίωση από το κοινωνικό σύνολο.


Μοναδική διέξοδος για την Κυβέρνηση είναι αυτή της κατάργησης του Ν. 4250/2014 το συντομότερο δυνατόν και όχι η επανάληψη των αποτυχημένων μεθοδεύσεων της προηγούμενης περιόδου. Ο εκφοβισμός μέσω εγκυκλίων και οι απόπειρες

ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων, θα πέσουν και αυτή τη φορά στο κενό.

Η    Α. .Ε. .Υ. συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση» και καλεί τις Ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις.

Η    Ε.Ε. της Α. .Ε. .Υ. καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς -από όποια θέση και αν υπηρετούν (Υπάλληλοι, Προϊστάμενοι, Διευθυντές κλπ)-, να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται με την εφαρμογή του Ν. 4250/2014 για την «αξιολόγηση» (επιμερισμός ποσοστών, αυτοαξιολόγηση, εισήγηση-αξιολόγηση συναδέλφων) καθώς και για τον «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου που μόνο σκοπό έχουν τις απολύσεις των εργαζομένων, την πλήρη απαξίωση του Δημοσίου και την ανάθεση του έργου του στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου