Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΕΔΑ ΦΥΛΗΣ.



Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της νέας περιφερειακής αρχής είναι ο χρόνος. Κάθε μέρα που περνάει και χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών γεμίζουν το υπάρχον κύτταρο στην Φυλή , τόσο θα αυξάνονται οι πιέσεις για «προσωρινή» επέκταση της ΟΕΔΑ Φυλής προκειμένου να μην γίνει η Αττική  σαν την Νάπολι όπως έλεγε και ο τέως περιφερειάρχης. ( δηλαδή  να μην πνιγεί στο σκουπίδι).

Αυτοί που πιέζουν ξέρουν καλά πως η «λύση»  της επέκτασης  μόνο προσωρινή δεν θα είναι. Θα προκαλέσει εφησυχασμούς ,  αναβολές και καθυστερήσεις , θα προκαλέσει νέα τετελεσμένα , θα δώσει ζωτικό χώρο για τις μονάδες επεξεργασίας .
Μια νέα επέκταση της ΟΕΔΑ Φυλής θα λειτουργήσει σαν κλεψύδρα . Θα αφαιρεί χρόνο από το «σχέδιο  Δούρου» και θα τον προσθέτει  σε αυτούς που σχεδιάζουν  την εγκατάσταση των μονάδων στην Φυλή.
Όσο το κύτταρο γεμίζει , τόσο η κλεψύδρα θα αδειάζει.
Η νέα περιφερειακή αρχή που γνωρίζει αυτή την κατάσταση,  πρέπει να βιαστεί .
Να βιαστεί και να ξεκαθαρίσει σε κάθε κατεύθυνση : δεν πρόκειται να γίνει  ούτε ένα εκατοστό επέκταση στην ΟΕΔΑ Φυλής. Ο χρόνος πιέζει , αλλά και οι λύσεις υπάρχουν και θα εφαρμοστούν τώρα.
Και οι δήμοι θα κάνουν τοπική διαχείριση και νέες εγκαταστάσεις θα γίνουν και νέοι χώροι τελικής διάθεσης θα βρεθούν.
 Όσοι θα πιέσουν να επεκταθεί η ΟΕΔΑ για να βρεθεί τάχα προσωρινή λύση , στην πραγματικότητα δεν θέλουν να βρεθεί λύση.
 Θέλουν την επέκταση για να γεμίσουν οι τσέπες των οικοπεδούχων και των μεσαζόντων και να  μην διαταραχθεί το status quo στα σκουπίδια.
Αντί-δραση

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή