Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Έρχονται προκηρύξεις για 50.000 προσλήψεις σε Δήμους & Οργανισμούς – Όλες οι λεπτομέρειες & τα κριτήρια

Ξεκινάει όπως όλα δείχνουν το νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας 2014 μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, οι 15.000 προσλήψεις θα γίνουν σε υπουργεία και οργανισμούς και οι 35.000 σε Δήμους και Περιφέρειες.

Έως την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους και Οργανισμούς του Δημοσίου. Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισές θέσεις θα καλυφθούν από εργαζόμενες στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Στην σχετική προκήρυξη θα υπάρχουν θέσεις απασχόλησης γενικών καθηκόντων και για εργάτες στους τομείς πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στόχος του ΟΑΕΔ είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αποτελέσει την αφετηρία, για την προκήρυξη και άλλων αντίστοιχων προγραμμάτων, σε διάφορες ειδικότητες, που θα καλύψουν τη συνολική υποχρέωση για 50.000 ωφελούμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δήμους και άλλους δημόσιους φορείς, όπως είναι ασφαλιστικά ταμεία, εκκλησίες, ΚΕΠ, μουσεία, λιμάνια, δικαστήρια και σχολεία. Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, με μισθό που κυμαίνεται από 427 ευρώ (κάτω των 25 ετών) έως 490 ευρώ μικτά το μήνα.
Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται τα αιτήματα των υπουργείων και άλλων οργανικών για τις κενές θέσεις και τις ελλείψεις σε προσωπικό και ειδικότητες. Η τελική κατανομή των θέσεων ανά φορέα θα γίνει αφού σταλούν όλα τα αιτήματα στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα εφαρμοστεί σε δυο δόσεις:
  • Έως τις 20 Οκτωβρίου θα δημοσιευτεί η πρώτη προκήρυξη και θα αφορά στην πρόσληψη 15.000 ανέργων σε υπουργεία και οργανισμούς του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  • Από τον Ιανουάριο του 2014, θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη των ανέργων σε μια από τις 35.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.
Η κατανομή των 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας ειναι η παρακάτω:
Υπουργεία – οργανισμοίΔήμοι – Περιφέρειες
Υγείας15.000 θέσεις.Προκήρυξη: Οκτώβριος 201435.000 θέσεις.Προκήρυξη: από Ιανουάριο 2015
Παιδείας
Πολιτισμού
Δικαιοσύνης
Ασφαλιστικά ταμεία
Σύνολο θέσεων50.000
Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αφορούν στα ακόλουθα:
1.    Διάρκεια ανεργίας
2.    Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2013).
3.    Ηλικία
4.    Οικογενειακή κατάσταση
5.    Εκπαιδευτικό επίπεδο (όπου απαιτείται).
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3.    εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4.    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5.    άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
 ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου