Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ηρ. Γκότσης: Οι δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Ζυμώσεις για τη συγκρότηση προεδρείου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), αφού η παράταξη της Ν.Δ. δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία, ενώ η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, η οποία έχει υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις, επιδιώκει συνεργασίες με αγωνιστικό αντιμνημονιακό πρόσημο. Την ίδια στιγμή, ο ορισμός των εκλογών για την ανάδειξη του 31μελούς Δ.Σ. στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την 23η Οκτωβρίου επισπεύδει τις ζυμώσεις για το κεντρικό όργανο καθώς οι εκλογές στην ΠΕΔΑ αποτελούν δείγμα αλλαγής του πολιτικού χάρτη στο αυτοδιοικητικό όργανο.

"Η παράταξή μας κατόρθωσε να αυξήσει τις δυνάμεις της στην ΠΕΔΑ και να ενισχύσει την παρουσία της στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Το θετικό είναι ότι η παράταξη του Ν. Στεργίου - Καψάλη δεν κατόρθωσε να πάρει αυτοδυναμία και θεωρώ ότι δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό και διεκδικητικό αυτοδιοικητικό πρόγραμμα, για να αλλάξουν την πολιτική της ΠΕΔΑ" δήλωσε στην "Αυγή" ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρ. Γκότσης.

Ποιοι εκλέγονται στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ

Υπενθυμίζεται πως η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Ηρ. Γκότση εξέλεξε 5 μέλη στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ (Ηρ. Γκότσης, Σ. Ρούσσος, Ν. Σακούτης, Χρ. Κοκοτίνης, Ζαχ. Σταματάκης) ενώ στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, όπου οι δήμαρχοι μετέχουν ex officio, εξελέγησαν οι Γ. Σακελλαρίδης, Ν. Σακούτης, Γ. Φιλίππου, Χρ. Κοκοτίνης, Γρ. Καλομοίρης, Παν. Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Τ. Ταστάνης, Στ. Συράκου, Λ. Μαγιάκης και Ζ. Σταματάκης.
Η Ενωμένη Παράταξη Αττικής του "γαλάζιου" Ν. Στεργίου - Καψάλη, που δεν συγκέντρωσε αυτοδυναμία, εξέλεξε 9 μέλη στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και 23 δημοτικούς συμβούλους για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Η Αυτοδιοίκηση Πολιτών του "πράσινου" απερχόμενου προέδρου της ΠΕΔΑ Ν. Σαράντη εξέλεγε 5 μέλη και 13 εκλέκτορες για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Η Νέα Αυτοδιοίκηση στην Αττική του Γ. Ιωακειμίδη εξέλεξε 4 μέλη στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και 9 μέλη για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Η Λαϊκή Συσπείρωση στην ΠΕΔΑ (ΚΚΕ) εξέλεξε 2 μέλη στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και 4 μέλη στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Πρόβλημα προκύπτει με τις δυο αδιάθετες έδρες σε σύνολο 62 για εκλέκτορες στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ και γι' αυτό η ΠΕΔΑ έχει αποστείλει διευκρινιστικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών.
ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr/article/4363667/ir-gkotsis-oi-dunameis-tis-aristeras-mporoun-na-sumfonisoun-se-ena-agonistiko-programma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου