Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο 105.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ


ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΟΥ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
10 & 15 ΕΥΡΩ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ BADMINTON ΤΗΛ. 210 8840 600


Το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη
ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ – που παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία, τον Δεκέμβριο του 2012, επαναλαμβάνεται και πάλι στη σκηνή του θεάτρου  Badminton για δέκα παραστάσεις, από την 5η ΕΠΟΧΗ.
 

Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης εντυπωσίασε και συγκίνησε χιλιάδες θεατές και καταγράφηκε ως ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα του 2012. Με τη μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Gustav Mahler κυρίαρχη και παρούσα, ερμηνευμένη από την 18μελή ορχήστρα Academica , και ένα θίασο τριάντα ηθοποιών,  ο σκηνοθέτης παρουσιάζει ανανεωμένη μια ιστορική παράσταση – ντοκουμέντο.

Τα τραγούδια ερμηνεύει η 
Ρίτα Αντωνοπούλου.

Το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ακολουθώντας μια κινηματογραφική αφήγηση, επεξεργασμένο για μια δίωρη παράσταση, ζωντανεύει με τη βοήθεια φωτισμών, video, κίνησης, σιωπών και κραυγών απελπισμένων ανθρώπων. Ξαναφέρνει στη μνήμη ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν τη μεταπολεμική Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ανακαλεί με τρόπο μοναδικό την ιστορική μνήμη.Εκκατομύρια άνθρωποι κάθε εθνικότητας εξοντώθηκαν με φρικιαστικό τρόπο , στα γερμανικά στρατόπεδα εξόντωσης. Θέμα του έργου, η ζωή των κρατουμένων στο γερμανικό στρατόπεδο εξόντωσης Μαουτχάουζεν, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.


Η φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Γ Ράιχ , καταγράφεται  από στην ανεπανάληπτη πένα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με ρεαλισμό, ευαισθησία, χιούμορ και τρυφερότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία:
Θέμης Μουμουλίδης
Θεατρική μεταφορά:
Στέλιος  Μάινας – Θέμης Μουμουλίδης- Κάτια  Σπερελάκη
Video:
Άσπα Σιώκου
Σκηνικό – Κοστούμια:
Παναγιώτα Κοκκορού
Κινησιολογική επεξεργασία:
Αποστολία  Παπαδαμάκη
Φωτισμοί:
Νίκος Σωτηρόπουλος
Παραγωγή :
5η Εποχή

Την ορχήστρα
Academica, διευθύνει ο Στάθης  Σούλης.
Τα τραγούδια ερμηνεύει η 
Ρίτα Αντωνοπούλου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Στέλιος Μάϊνας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Χρήστος Πλαϊνης, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βελέτζας, Κωνσταντίνος Φάμης,  Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Ελένη Ζαραφίδου, Πάνος Γκιουλής, Βαγγέλης Σαλεύρης, Γιώργος Πέππας, Γιώργος Μιχαλιτσιάνος, Τόνια Αποστόλου, Φρίξος Μανασάκης, Ανθή Φουντά, Βικτώρια Φωτά, Ελένη Θωμοπούλου, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Δημήτρης Παγώνης, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Δημήτρης Τσικούρας

Για τις ανάγκες της παράστασης ετοιμάζεται και θα εκδοθεί ένα αφιέρωμα στο Μαουτχάουζεν αλλά και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί , κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Την έκδοση θα συνοδεύουν και οι μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης.

Προπώληση:
Viva.gr, Public, Ιανός, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Θέατρο Badminton.
Τιμές εισιτηρίων:  
29 €, 22 €, 17 €, 12 €

Για την πρώτη και δεύτερη παράσταση τα εισιτήρια για τις ζώνες Α,Β,Γ, θα πωλούνται με έκπτωση 30%.
© stokokkino.gr | 6 Οκτωβρίου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου