Μέγιστη πολιτική και ηθική ευθύνη για το σκάνδαλο των πλαστών πιστοποιητικών καταλογίζει στον δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και "εκλεκτό" της Ν.Δ., που προαλείφεται για την ηγεσία της ΚΕΔΕ, η δημοτική παράταξη Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, καλώντας τον να δεχθεί και τις συνέπειες, γιατί, όπως καταγγέλλει, "αποσιώπησε για χρόνια τη χρήση πλαστών πτυχίων συγγενών πρώτου βαθμού, εξεχόντων πολιτικών συνεργατών του, που αποτελούν, ακόμα και σήμερα, τη 'στενή αυλή' του".


Έπειτα από αίτημα της παράταξης, με την από 23 Σεπτεμβρίου απάντηση του γ.γ. του δήμου, Μιχ. Χρηστάκη, αναφέρεται ότι έχουν εντοπιστεί εννέα μη νόμιμοι τίτλοι και πως η υπηρεσία έχει διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έχει ενημερώσει το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
"Στην απάντηση του γενικού γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου κ. Χρηστάκη, πουθενά δεν αναφέρονται οι συγκεκριμένες ημερομηνίες διακίνησης των σχετικών εγγράφων, με τους αντίστοιχους αριθμούς πρωτοκόλλου", επισημαίνει η δημοτική παράταξη, καταγγέλλοντας πως "Η παράλειψη αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε μικρής σημασίας. Ο δήμαρχος κ. Πατούλης γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό πως συγγενικά πρόσωπα εξεχόντων συνεργατών του ενέχονται στο σκάνδαλο των παραποιημένων πτυχίων". Ενώ προσθέτει: "Το γνώριζε, πιθανόν, πολύ πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, όπου συμμετείχε με κύρια συνθήματα τα περί αξιοκρατίας και διαφάνειας. Κούφια λόγια, που όμως έπεισαν το μεγαλύτερο μέρος των Μαρουσιωτών, οι οποίοι δεν ήξεραν τίποτα για την υπόθεση των 'παραποιημένων τίτλων' και για άλλες υποθέσεις. Και όλα αυτά την εποχή που στα περισσότερα σπίτια ψάχνουν για μία δουλειά, για ένα έστω από τα μέλη της οικογένειας!"
"Η απόκρυψη των ημερομηνιών καλύπτει επίσης τη σιωπηρή αποχώρηση από την υπηρεσία κάποιων εξ αυτών των υπαλλήλων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με ελπίδα -εν μέσω ραστώνης- να περάσει απαρατήρητο ένα σκάνδαλο στο οποίο ενέχονται συγγενείς πρώτου βαθμού δημοτικών συμβούλων και κορυφαίων παραγόντων της διοίκησης Πατούλη" προσθέτει.
Επίσης, η δημοτική παράταξη θίγει και το ζήτημα του ελέγχου πιστοποιητικών των υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου (ΔΕΑΔΑ), η οποία βρίσκεται μεν σε εκκαθάριση, απασχολεί όμως επτά (7) υπαλλήλους". Όπως αναφέρει, μάλιστα, "για λόγους ισονομίας των υπαλλήλων, πιστεύουμε πως ο Δήμος Αμαρουσίου έχει την ηθική ευθύνη να ζητήσει από τον εκκαθαριστή της εταιρείας τον έλεγχο των πτυχίων και των σημερινών υπαλλήλων της ΔΕΑΔΑ".

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ