Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΛΗΨΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ!! Άρης Βασιλόπουλος: Ο πόλεμος άρχισε..

Στη σύλληψη δύο αντιδημάρχων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, των Μιχάλη Λάλου και Βαγγέλη Κουμαριανού, προχώρησε η Αστυνομία μετά από μήνυση που τους υπέβαλε ο ενοικιαστής του κυλικείου και του ανθοπωλείου του νεκροταφείου. Να σημειωθεί ότι ο ενοικιαστής δεν είχε πληρώσει ενοίκια από τον Απρίλιο του 2012 (οφείλει περί το 1 εκατ. ευρώ!) και η νέα δημοτική Αρχή του Άρη Βασιλόπουλου που εξελέγη με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, του έκοψε το ρεύμα.

Σήμερα ο ενοικιαστής επεχείρησε να εισέλθει και να λειτουργήσει το κυλικείο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, όπου παραμένει έως αυτή την ώρα. Ο ίδιος αναμένεται να παραμένει σήμερα στο αστυνομικό τμήμα ενώ αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Οι δύο αντιδήμαρχοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.
Σε ανακοίνωσή του με τίτλο: «Η μάχη με τα οργανωμένα συμφέροντα μόλις ξεκίνησε» ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αναφέρει: 
«Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.  Η μάχη με τα οργανωμένα συμφέροντα που απομυζούν τη δημόσια περιουσία μόλις ξεκίνησε», δήλωσε από το αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας, όπου κρατούνταν μέχρι πριν λίγο δυο αντιδήμαρχοι, ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος. Οι αντιδήμαρχοι, Βαγγέλης Κουμαριανός και Μιχάλης Λάλος, βρέθηκαν… κατηγορούμενοι, αφού μηνύθηκαν… για απειλή από τον μισθωτή του κυλικείου και του ανθοπωλείου του Δημοτικού Κοιμητηρίου, ο οποίος οφείλει στο Δήμο περισσότερα από 1.000.000 ευρώ!  «Είναι αδιανόητο να υπολειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί  λόγω έλλειψης χρημάτων, την ώρα που κάποιοι επιτήδειοι χρωστάνε στο Δήμο αστρονομικά ποσά», δήλωσε ο Δήμαρχος.
Ο μισθωτής χρωστά στο Δήμο 947.771,80 ευρώ πλέον των νομίμων προσαυξήσεων (επίσημα στοιχεία του Μαρτίου 2014). Σημειώνουμε ότι έχουν εκδοθεί δυο διαταγές απόδοσης μισθίου, με βάση τις οποίες ο μισθωτής  έχει αποβληθεί από τις δυο επιχειρήσεις από τον Ιούλιο του 2014. Παρόλα αυτά, εξακολουθούσε να νέμεται παράνομα και τις δυο επιχειρήσεις, προκαλώντας φθορές της δημοτικής περιουσίας. Επιπλέον, την Πέμπτη η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε ότι το κυλικείο τροφοδοτείται παράνομα με ρεύμα από το Δημοτικό Κοιμητήριο κι έδωσε εντολή για την άμεση διακοπή της παροχής του. Σήμερα, ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι το κυλικείο λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια. Η Διοίκηση του Δήμου ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον μισθωτή. Οι αντιδήμαρχοι προσήλθαν στο αστυνομικό τμήμα, ώστε να καταθέσουν. Εκεί δέχτηκαν μια απρόκλητη κι ανοίκεια επίθεση από τον μισθωτή, ο οποίος… υπέβαλε μήνυση σε βάρος τους για απειλή!
«Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά κι επαναλάβαμε τη δέσμευσή μας και στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με οργανωμένα συμφέροντα προς όφελος της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος. «Η μήνυση που μας ασκήθηκε είναι ανυπόστατη και χωρίς βάση. Έγινε με προφανή στόχο να μας αποτρέψει να συνεχίσουμε τη διαδικασία, εμείς όμως δε θα κάνουμε πίσω», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Κουμαριανός.
Οι δυο αντιδήμαρχοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ο Μιχάλης Λάλος έδωσε ένορκη κατάθεση. Ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ενώ η Δημοτική Αρχή θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της προκειμένου να υπερασπιστεί το συμφέρον των δημοτών.
ΠΗΓΗ:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου