Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Χρήστος Βρεττάκος : « Η κυβέρνηση θέλει αίμα εργαζομένων, εμείς απαντάμε με αγώνα και κινητοποιήσεις»

Με  εκδικητική μανία απαντά η κυβέρνηση και ο υπουργός της κ. Μητσοτάκης, στην πολιτική βούληση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστου Βρεττάκου και στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να αντισταθούν στη μνημονιακή πολιτική, να μην συναινέσουν στην συγκριτική «αξιολόγηση» με προκαθορισμένη ποσόστωση και στον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από Ι.Δ.Ο.Χ σε Ι.Δ.Α.Χ με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων της μετατροπής, που εξυπηρετεί στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους δανειστές για απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που οδηγούν στην ερήμωση και στη διάλυση των υπηρεσιών των δήμων.
 Από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε το παρακάτω σχετικό Δελτίο Τύπου
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
«ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»


Την υπόθεση με τους 27 συμβασιούχους του πρώην Δήμου Δραπετσώνας, η οποία πάγωσε το 2011, επανέφερε η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και το «εντέλλεσθε» του Δημάρχου,
Χρήστου Βρεττάκου, να μην διευκολυνθούν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε μέσο, ώστε να παραδώσει αίμα εργαζομένων στην Τρόικα», δήλωσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και συνέχισε «το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από την πολιτική
άρνηση του Δήμου μας να συνεργαστεί στο έργο των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, ξεθάβει από το αρχείο του παγωμένες υποθέσεις και πιέζει για απολύσεις από το παράθυρο. Η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό των εργαζομένων. Αντιστεκόμαστε στις απολύσεις που στέλνουν δεκάδες οικογένειες στον καιάδα της ανεργίας, ενώ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση των υπηρεσιών μας. Ήδη μετά την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ο Δήμος μας μέσα από συνταξιοδοτήσεις έχει χάσει 145 εργαζόμενους από το δυναμικό του. Δεν θα γίνουμε τα εύκολα εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής της Τρόικας και της κυβέρνησης! Εργαζόμενοι, δημότες και δημοτική αρχή αγωνιζόμαστε ενωμένοι».

Η δημοτική αρχή παρευρέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΑΣΕΠ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο του Τμήματος Ειδικών Υποθέσεων, ενώ το απόγευμα με πρωτοβουλία της πραγματοποιήθηκε συνάντηση με βουλευτές της Β' Πειραιά, τους εργαζόμενους και τους επικεφαλής των παρατάξεων.

«ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Η χθεσινή (15/10/2014) 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου, συνεχίζεται σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Συλλόγου εργαζομένων με:
• Κατάληψη όλων των χώρων του Δήμου εκτός των παιδικών σταθμών που θα λειτουργήσουν κανονικά
• Παράσταση διαμαρτυρίας στις 9πμ στον ΑΣΕΠ
• Στον ΑΣΕΠ θ' ανανεώσουμε τις αποφάσεις μας και θα επιδιώξουμε συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες»
«Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κερατσινίου – Δραπετσώνας δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει με τερτίπια να οδηγήσει 27 συναδέλφους μας στην ανεργία.» αναφέρει το δελτίο τύπου του Συλλόγου και καταλήγοντας αναφέρει ότι:
«Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις και αποφασίζουμε αύριο ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Μόνος δρόμος η οργάνωση του συλλογικού αγώνα των εργαζομένων!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου