Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αυτοκτονία του συναδέλφου μας απολυμένου σχολικού φύλακα από την Πάτρα.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αυτοκτονία του συναδέλφου μας απολυμένου σχολικού φύλακα από την Πάτρα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, με αυτουργούς την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που εφαρμόζει την πολιτική των μνημονίων, πιστά υποταγμένη στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και 3 χρόνια ζούμε στο πετσί μας τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Είναι αυτή που οδηγεί τους ανθρώπους σε απελπισία, είναι αυτή που σε μία νύχτα οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους βάζοντας σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ, τους Σχολικούς Φύλακες, τους Δημοτικούς Αστυνόμους. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη.
Ωστόσο, η κυβέρνηση, ηθικός αυτουργός των χιλιάδων αυτοκτονιών στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας 6.500 απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, μόνο για την φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα ετοιμάζει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον Ιδιωτικό τομέα που θα στερήσει το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Απολύουν εργαζόμενους και καταργούν υπηρεσίες προκειμένου να δοθούν βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και να δουλεύουν γι’ αυτό κακοπληρωμένοι μικρής διάρκειας «ωφελούμενοι» ή «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα.
Φτάνει πια! Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων!
Οι Σχολικοί Φύλακες της Λάρισας με ναυλωμένο λεωφορείο από τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων θα παρευρεθούν στην κηδεία του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Σημείωση: Σήμερα, μετά την απολογία του Δημάρχου Λαρισαίων, έχει σειρά στην Εισαγγελία Λάρισας ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου για τον «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων των υπαλλήλων ΙΔΑΧ.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Κουκούλης
Η Γραμματέας Ελπίδα Αναστασίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου