Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Ναι» σε απολύσεις, ενιαίο μισθολόγιο, και συνδικαλιστικό νόμο από την κυβέρνηση


Νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και στελεχών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα, μετά τη χθεσινοβραδινή, με βασικό θέμα τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 2015 και το δημοσιονομικό κενό, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών «η συζήτηση ήταν θετική και θα συνεχιστεί».
Σημερα το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει περικοπές κυρίων συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τις ομαδικές απολύσεις, και στη βάση αυτή είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει σε ζητήματα που αφορούν στα εξής:
-Σε μέτρα περιστολής δαπανών σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ , περιλαμβανομένων αποχωρήσεων προσωπικού.
-Στη θέσπιση ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και νέου πάγιου συστήματος αξιολόγησης που θα εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016.
-Στη επαναφορά της ανταπεργίας (λοκάουτ), ήτοι το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας.
-Στην αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις (η προκήρυξη απεργίας θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του συνδικάτου).
-Στην επανεξέταση του τρόπου και των πηγών χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
-Στην αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών.

Πηγή:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου