Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τι δεν κατανοεί ο κ. Χατζηδάκης; ( ορ-γ-ισμένες σκέψεις για μια αχαρακτήριστη επιστολή στην Ρένα Δούρου) του Θωμά Μπιζά.



Με επιστολή του ο δήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης  προς την Ρένα Δούρου διατυπώνει ορισμένες  θέσεις και  ερωτήματα που έχουν ιδιαίτερο κοινωνιολογικό! και αυτοδιοικητικό  ενδιαφέρον.

 Αφού χαρακτηρίζει  την επιστολή της Ρένας Δούρου  γενικόλογη και αόριστη,   θέτει ερωτήματα  προκειμένου  να μπορέσουν οι δήμαρχοι, η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΑ να τοποθετηθούν ουσιαστικά.  

 Ρωτά ο δήμαρχος  ποιό είναι το νέο αποκεντρωμένο σύστημα που θα εφαρμοσθεί σταδιακά , ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του και αν έχουν εντοπιστεί   οι νέοι  χώροι για να πραγματοποιηθεί η αποκέντρωση (συγκέντρωση των απορριμμάτων) και σε ποιους Δήμους. ( ρωτά δηλαδή ποιος είναι ο νέος ΠΕΣΔΑ)!
 Ρωτά επίσης αν είναι εφικτή η αδειοδότηση των χώρων αυτών και αν έχει εξασφαλισθεί η κοινωνική αποδοχή -συναίνεση των δημοτών σε κάθε Δήμο; 
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς..
Τι νομίζει ακριβώς ο δήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου;  Νομίζει πως η Δούρου έχει κάνει ήδη ένα νέο ΠΕΣΔΑ στον οποίο έχουν μελετηθεί οι νέοι χώροι , πως έχει εξασφαλιστεί η αδειοδότηση και έχει εξασφαλισθεί και η κοινωνική αποδοχή;
Είναι δυνατόν να τα λέει αυτά σοβαρά ο κ. Δήμαρχος;  Δεν γνωρίζει ο δήμαρχος ποιες είναι η διαδικασίες αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ ;
 Ή νομίζει πως η Δούρου έκανε μόνη της ένα δικό της ΠΕΣΔΑ έτσι στο πόδι,  πριν ακόμα συγκροτηθεί σε σώμα ο φορέας διαχείρισης που είναι ο ΕΔΣΝΑ ; 
Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως θα μπορούσε η Δούρου,  πριν ξεκινήσουν ακόμα οι διαδικασίες αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ να μιλήσει για συγκεκριμένους χώρους επεξεργασίας και τελικής διάθεσης για τους οποίους έχει ήδη εξασφαλιστεί και η κοινωνική αποδοχή;
Δεν θα ήταν απίστευτη ανευθυνότητα και επιπολαιότητα αν έκανε η Δούρου κάτι τέτοιο;
Οι ΠΕΣΔΑ που φτιαχνόταν με τις διαδικασίες που φαντάζεται ο κ Δήμαρχος  , αποδείχτηκε από την ίδια την ζωή πως απέτυχαν παταγωδώς . Απέτυχαν γιατί  ήταν κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των εργολαβικών συμφερόντων .
Αυτοί οι ΠΕΣΔΑ  στήριζαν μια τριτοκοσμική και ξεπερασμένη αντίληψη για την διαχείριση των απορριμμάτων  μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν εργολαβικά και πολιτικά – κομματικά συμφέροντα.
Η νέα  μελέτη της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής  θα γίνει  στη βάση συγκεκριμένων κατευθύνσεων από την περιφέρεια  που σηματοδοτούν την αντίληψη της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην πρόληψη και την διαλογή στην πηγή .
Το καινούργιο στοιχείο του νέου σχεδιασμού θα είναι  ο θεσμός των τοπικών σχεδίων διαχείρισης  και σε συνάρτηση με αυτά τα σχέδια θα πρέπει να εξευρεθούν και οι νέοι χώροι επεξεργασίας και τελικής διάθεσης.
Όμως πέρα από αυτά,  ο  δήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου στην προσπάθεια του να στηρίξει το σχέδιο Σγουρού για τις μονάδες επεξεργασίας κάνει και μια κανονική απρέπεια.
Αφού πρώτα λέει πως στην ΟΕΔΑ Φυλής γίνεται εναλλακτική διαχείριση sic ! , (αλήθεια έχει πάει ποτέ εκεί ο δήμαρχος ; που την είδε την εναλλακτική διαχείριση ο άνθρωπος;) ζητά να μην κλείσει η Φυλή γιατί αν μεταφερθούν αλλού αυτές οι δραστηριότητες της Φυλής  θα υποβαθμιστεί  το οικιστικό  περιβάλλον  και θα συμπαρασύρει τις αξίες των ακινήτων!!!
Με άλλα λόγια δηλαδή , λέει άσε να ψοφάνε σαν τα σκυλιά οι άνθρωποι στην Φυλή για να μην πέσουν οι αξίες των ακινήτων στην υπόλοιπη Αττική.
Ο  δήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου  πιστεύει μάλλον,  πως εδώ στα δυτικά που στέλνει τα σκουπίδια του,  μένουν άλλης κατηγορίας άνθρωποι.
  Άνθρωποι  που δέχονται αδιαμαρτύρητα τα σκουπίδια και τις προσβολές  του κυρίου Χατζηδάκη και των ομοίων του.
Λοιπόν εμείς εδώ κύριε δήμαρχε πραγματικά,  είμαστε άλλης κατηγορίας άνθρωποι από εσάς. Σε αυτό έχετε δίκιο.  Ποτέ δεν θα θέλαμε να σας μοιάσουμε. Εσείς είσαστε ένας  θλιβερός  ρατσιστής.
Υ.Γ  ο πολύξερος κ Δήμαρχος δεν έχει ακούσει ποτέ για το πόρισμα της επιτροπής αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την Φυλή;  
Να του το πούμε εμείς λοιπόν: Η Φυλή είναι μνημείο περιβαλλοντολογικού χάους,  αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου για τις  επόμενες γενιές . 

Θωμάς Μπιζάς μέλος του Γ.Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ
    Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΑΒΟΥΖΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
    ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ
    ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ
    ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΜΑΣΤΙΓΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ
    ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή