Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ψηφοδέλτιο)



Διακήρυξη
Με τις τελευταίες εθνικές εκλογές, ο Λαός και οι εργαζόμενοι κατάφεραν με την ψήφο τους να διώξουν τις τροϊκανές κυβερνήσεις που τα τελευταία πέντε χρόνια ισοπέδωσαν κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα. Με την ευρεία υποστήριξή του στην Αριστερά, ο λαός απαίτησε και απαιτεί  την εφαρμογή μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής.
Στο νέο πολιτικό τοπίο, οι εργαζόμενοι έχουμε περισσότερες ελπίδες από ποτέ για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Υπάρχει κυβέρνηση που θεωρεί απαραίτητη την συνεργασία μαζί μας, όχι απλά για να εξασφαλίζει την συναίνεση μας, αλλά για να συνδιαμορφώνει μαζί μας τα μέτρα που θα λαμβάνονται χωρίς να θίγονται τα δικαιώματά μας. Ωστόσο, όσο τα εκβιαστικά διλήμματα των δανειστών παραμένουν, χρειάζεται η εγρήγορσή μας για: την ανατροπή της λιτότητας, την κατάργηση των μνημονιακών αντεργατικών μέτρων, την άμεση επαναφορά των απωλειών στα δικαιώματα και τους μισθούς μας, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Σε αυτό το σκηνικό, καλούμαστε να ανεβάσουμε τον πήχυ της δράσης μας. Δεν αρκεί πλέον ο καταγγελτικός παλαιοσυνδικαλιστικός λόγος. Πρέπει να κάνουμε παρελθόν την λογική της ανάθεσης, τον παραγοντισμό, το βόλεμα, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με όποιο προσωπείο και αν εκφράζεται χωρίς συνδικαλιστικές ηγεσίες που λειτουργούν με ιδιοκτησιακή ή διασπαστική λογική.
Με τα κριτήρια αυτά αντιμετωπίζουμε τις εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων για το 43ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Πιστεύουμε πως τώρα είναι ιστορική ευκαιρία για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Χρειαζόμαστε ανιδιοτελή προσφορά στο εργατικό κίνημα, που δεν  βάζει μπροστά το προσωπικό ή το παραταξιακό συμφέρον, αλλά την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων λειτουργώντας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
Θέλουμε μια Ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, που θα συμβάλλει στην ενότητα μεταξύ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θέλουμε μια Ομοσπονδία ενοποιημένη με άλλους κλάδους και σωματεία προς ισχυροποίηση της πίεσης και αύξηση της αποτελεσματικότητας των διεκδικήσεών μας. Ο εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού κινήματος απαιτεί την επιδίωξη κοινής δράσης με τους δημότες, ώστε να χτίζουμε ευρύτερα μέτωπα και να ισχυροποιούμε την διαπραγματευτική μας θέση έναντι της κυβέρνησης.
Η παράταξή μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον κόσμο της εργασίας, όχι μόνο για να πάρει πίσω τις κατακτήσεις που χάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και για τη διεύρυνση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε:
  • Στελέχωση των Δήμων με μόνιμο προσωπικό και πριν από όλα των κρίσιμων υπηρεσιών για την ανακούφιση των δημοτών που επλήγησαν από τις συνέπειες της κρίσης.
  • Επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της βαθμολογικής-μισθολογικής εξέλιξης, των ΣΣΕ, και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
  • Τακτοποίηση των συμβασιούχων που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας
  • Ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.
  • Κατάργηση ΜΚΟ που υποκαθιστούν δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, του θεσμού της διαθεσιμότητας, των μορφών ελαστικής απασχόλησης, της πειθαρχικής λαιμητόμου, και της δήθεν αξιολόγησης τιμωρητικού χαρακτήρα.
  • Εγγραφή όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στους δήμους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας,  με πλήρη και ίσα δικαιώματα.
  • Ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος με ενοποιήσεις σωματείων και ομοσπονδιών.
Σας καλούμε να συστρατευτείτε: να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σπάσουμε την λογική της αναποτελεσματικής ανάθεσης σε συνδικαλιστές-ηγέτες και να δώσουμε νέα πνοή στα εργατικά σωματεία!

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ- ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!

Υποψήφιοι: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΑΛΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΙΟΥΒΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ), ΓΚΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΕΜΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΚΟΥΒΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΟΥΛΑ), ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΤΕΛΗΣ), ΜΑΚΑΤΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ (ΚΡΥΣΤΑ), ΜΑΛΤΕΖΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (ΦΙΛΙΩ), ΜΗΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΑΛΙΟΤΖΗΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ), ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΤΖΑΦΕΤΑ-ΤΖΙΩΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΤΣΕΡΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΙΤΣΑΝΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΟΚΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΧΑΤΖΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου