Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ- Το αποτέλεσμα επισφράγισε την ανατροπή στο Σύλλογό μας

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Σύλλογο εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, που έγιναν χθες (1/4/2015), έφεραν την ανατροπή και αποδοκίμασαν αυτούς που χρησιμοποιούν το Σωματείο όχι για τη συνένωση των εργαζομένων πάνω στα κοινά προβλήματα, αλλά για την προώθηση των κομματικών τους επιδιώξεων και τη στήριξη της σημερινής δημοτικής Αρχής.
Πιο συγκεκριμένα, και επειδή στο Σύλλογό μας ψήφισαν σε διαφορετική κάλπη οι μόνιμοι και οι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) και σε διαφορετική οι συμβασιούχοι, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1. Στην κάλπη των μονίμων και ΙΔΑΧ εργαζομένων, ψήφισαν 196. Άκυρα-λευκά 11. Έγκυρα 185. Η παράταξη του ΜΕΤΑ/ΕΑΣ έλαβε 98 ψήφους και εκλέγει 2 αντιπροσώπους, ενώ η παράταξη της ΔΑΣ έλαβε 87 ψήφους και εκλέγει 1 αντιπρόσωπο και
2. Στην κάλπη των συμβασιούχων, ψήφισαν 18. Άκυρα-λευκά 3. Έγκυρα 15. Η παράταξη του ΜΕΤΑ/ΕΑΣ έλαβε 2 ψήφους, ενώ η παράταξη της ΔΑΣ έλαβε 13 ψήφους.
Δυστυχώς, η δικαστική αντιπρόσωπος, τηρώντας αυστηρά τον 1264/82 και το καταστατικό της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν αναγνώρισε την ψηφοφορία της δεύτερης κάλπης, δεν υπέγραφε τους φακέλους ψηφοφορίας και βέβαια δε θεώρησε πρακτικό για το σύνολο, παρά μόνο πρακτικό για την πρώτη κάλπη που ψήφισαν οι μόνιμοι και οι ΙΔΑΧ εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης και συμμετοχής των συμβασιούχων στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι ήμασταν και είμαστε υπέρ της συμμετοχής στα συνδικάτα, με ίσα δικαιώματα, όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας και ότι στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το ΜΕΤΑ θα δώσει τη μάχη της νομιμοποίησής τους για να ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή και του καταστατικού της ομοσπονδίας. Θεωρούμε όμως ότι η ΔΑΣ ακύρωσε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησής τους, όταν εκ των προτέρων είχε συμφωνήσει με τη δικαστικό αντιπρόσωπο να υπογράψει το ένα τουλάχιστον πρακτικό, αυτό των μονίμων και των ΙΔΑΧ, και να μην επιμείνει στο ενιαίο πρακτικό, με αποτύπωση όμως των αποτελεσμάτων σε κάθε κάλπη ξεχωριστά, όπως πρότεινε η παράταξή μας και η οποία θα είχε περισσότερες δυνατότητες νομιμοποίησης στο Συνέδριο.
Η εξέλιξη όμως αυτή δε δίνει κανένα περιθώριο να νομιμοποιηθεί πρακτικό που δεν έχει την υπογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου και έτσι αναγκαστικά για τη συμμετοχή μας στο Συνέδριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο η μία κάλπη.
Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που μας ψήφισαν και έκαναν την ανατροπή στο Σύλλογο και να γνωρίζουν ότι με την πράξη τους αυτή βοηθούν ακόμη και τους αντιπάλους μας να μη συνεχίσουν τον κατήφορο του εργοδοτικού συνδικαλισμού και την τακτική του “αγωνιστικού σιωπητηρίου” που επέλεξαν απέναντι στη δημοτική Αρχή.
Να τονίσουμε επίσης και σε όλους όσοι δε μας ψήφισαν ότι σεβόμαστε την επιλογή τους, ότι πρόθεσή μας είναι να βρεθούμε μαζί στα ίδια και όχι στα ξεχωριστά πεζοδρόμια του αγώνα, αλλά και να δηλώσουμε ότι πρέπει να σταματήσει η ελαστική εργασία, η οποία κρατά σε ομηρία τους εργαζόμενους και επηρεάζει την έκφραση της ελεύθερης βούλησής τους, όπως επίσης καταδεικνύει το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα.
ΜΕΤΑ-ΕΑΣ, Καισαριανή 2 Απρίλη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου