Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Η ΟΕΔΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ.

 
Η ΟΕΔΑ ΦΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 13-10-2014 


Η σημερινή εικόνα 5 μήνες μετά είναι πολύ διαφορετική. Το κύτταρο που φαίνεται στo VIDEO  πως αρχίζει να δέχεται απορρίμματα,  σήμερα κοντεύει να γεμίσει .
 Η εγκατάσταση της Φυλής που ήταν η βάση του παρωχημένου συγκεντρωτικού μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική ,  σε 2-3 χρόνια δεν θα μπορεί πλέον να δέχεται σκουπίδια .
Οι  προηγούμενες διοικήσεις του ΕΔΣΝΑ είχαν ακόμα μεγάλες βλέψεις για την Φυλή. Είχαν βλέψεις για μονάδα βιοξήρανσης 700.000 τόνων,  για δεύτερο ΕΜΑΚ 400.000 τόνων και για άλλες εγκαταστάσεις  που ποτέ δεν ειπώθηκαν δημόσια.
Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ακύρωσε τους διαγωνισμούς για τις μονάδες επεξεργασίας, αλλά τώρα αυτό δεν σημαίνει πως άλλαξε και το συγκεντρωτικό μοντέλο.
Προϋπόθεση  για να αλλάξει το μοντέλο και να πάμε στην αποκεντρωμένη διαχείριση είναι να βρεθούν νέοι χώροι τελικής διάθεσης στην Αττική και να εφαρμόσουν οι δήμοι της Αττικής τοπικά σχέδια διαχείρισης.
Το 2015 που θα ολοκληρωθεί η  αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και θα ξεκινήσει η εφαρμογή των τοπικών σχεδίων θα είναι η πιο κρίσιμη  χρονιά για την νέα διοίκηση.
Είναι μεγάλο το στοίχημα για την Ρένα Δούρου και την διοίκηση του ΕΔΣΝΑ αλλά και μεγάλη η ευκαιρία .
Αυτή η διοίκηση παρά τις τεράστιες δυσκολίες ,  έχει την ευκαιρία να κάνει τις ριζοσπαστικές τομές  που δεν τόλμησε να κάνει καμιά άλλη διοίκηση στο παρελθόν.
Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Θ.Μ

1 σχόλιο:

  1. Αφού κοντεύει να γεμίσει η λακκούβα που φαίνεται στην ταινία τότε γιατί η εγκατάσταση της Φυλής που ήταν η βάση του παρωχημένου συγκεντρωτικού μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική , σε 2-3 χρόνια δεν θα μπορεί πλέον να δέχεται σκουπίδια;
    Δηλ. πότε θα γεμίσει η εν λόγω λακκούβα;
    Υπάρχει και άλλη λακκούβα που θα γεμίσει ώστε να μπορεί η χωματερή της Φυλής να δέχεται σκουπίδια για ακομή 2-3 χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή