Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αστεροσκοπείο: Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιραΟι συγκεντρώσεις σωματιδίων είναι κατά πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - See more at:
Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα πάνω από το Θριάσιο δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών εξαιτίας της πυρκαγιάς στη μονάδα ανακύκλωσης που καίγεται από το περασμένο Σάββατο.

Οι συγκεντρώσεις σωματιδίων είναι κατά πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επίσης, η διασπορά των μικροσωματιδίων από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, κάλυψε μεγάλο μέρος των δυτικών προαστίων της Αττικής και έφτασε μέχρι και το κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο απο στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής οι συγκεντρώσεις των ρύπων στο κέντρο της Αθηνάς δεν κρίνεται ανησυχητικές.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τις επιπτώσεις στην υγειά των πολιτών της Αττικής απο τις διοξίνες που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα.

- See more at: http://left.gr/news/asteroskopeio-poly-ypsiles-sygkentroseis-aioroymenon-somatidion-stin-atmosfaira#sthash.jMwxkmbD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου