Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σύσκεψη υπό τον Π. Λαφαζάνη για τον περιορισμό των κινδύνων από την πυρκαγιά στον ΑσπρόπυργοΈκτακτη σύσκεψη των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και υπό την προεδρία του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να εκτιμηθεί το περιστατικό της πυρκαγιάς στο ιδιωτικό κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς, ο σχεδιασμός αντιμετώπισης του περιστατικού με τη συνδρομή της Περιφέρειας και του Δήμου Ασπροπύργου, περιόρισε την επέκταση της πυρκαγιάς σε όμορες επιχειρήσεις και εκτιμάται ότι τις επόμενες μέρες τα προϊόντα καύσης (καπνός και αιωρούμενα σωματίδια) θα μειωθούν αισθητά, χωρίς να εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων που διενήργησε ο «Δημόκριτος» και η Περιφέρεια, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Ασπροπύργου οι οποίες κρίνονται επαρκείς.
Παράλληλα, συνεχίζει το υπουργείο, ζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση και υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, με μηχανήματα έργου και υδροφόρες από τους δήμους της Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ταχύτερα και αποτελεσματικά η πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης, η γ.γ. ΥΠΑΠΕΝ Χριστίνα Μπαριτάκη, ο γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος, ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελος Καπετάνιος, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασάις Τάσος Μαυρόπουλος, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας Βασιλική Καραούλη, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Σερεντέλλας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο δήμαρχος Ασπροσπύργου Νίκος Μελετίου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΕΚΑΒ, των συναρμόδιων υπουργείων και της περιφέρειας.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αμέσως μετά την σύσκεψη, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε ότι πρόκειται για μία τραγωδία με σοβαρές επιπτώσεις, ωστόσο τόνισε πως η πυρκαγιά βρίσκεται σε πορεία κατάσβεσης.
Επιπλέον, συνεχάρη την πυροσβεστική, τους γύρω δήμους και την Περιφέρεια Αττικής για την υπηρεσία που έχουν προσφέρει.
«Αυτό που αποφασίσαμε είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε από σήμερα το βράδυ, αν είναι δυνατόν, με υλικά μέσα και προσωπικό τις προσπάθειες της πυροσβεστικής για να έχουμε, αν είναι δυνατόν, θετικό αποτέλεσμα και αύριο να μπορέσουμε να διώξουμε το «μανιτάρι» του καπνού που είναι πάνω από το εργοστάσιο. Έχουμε δυνατότητες για ακόμη περισσότερα μέσα προς διάθεση και εξειδικευμένο προσωπικό υπό την καθοδήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να έχουμε θετική έκβαση. Και να πάμε πολύ καλύτερα», συμπλήρωσε.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε καμία ολιγωρία, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει έρευνα σε βάθος, για να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.
- See more at: https://left.gr/news/syskepsi-ypo-ton-p-lafazani-gia-ton-periorismo-ton-kindynon-apo-tin-pyrkagia-ston-aspropyrgo#sthash.BMCOFGCW.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου