Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Κλειστά τα σχολεία σήμερα στον Ασπρόπυργο εξαιτίας του νέφους

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται την Τετάρτη η λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Ασπρόπυργο Αττικής, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η απόφαση πάρθηκε για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας το υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα, συστήνονται έκτακτα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού. Ενδεικτικά, άτομα αυξημένου κινδύνου (αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών) θα πρέπει να αποφύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία, καθώς και την σωματική άσκηση.
Αναφέρεται ακόμη ότι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ εάν τα συμπτώματα επιμένουν συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.
Οι συστάσεις στο γενικό πληθυσμό περιλαμβάνουν την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμός του χρόνου παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
Κατά την παραμονή του κοινού σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να διατηρούνται οι πόρτες, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου