Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ !! ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Με συγκίνηση δημοσιεύω το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Ζωγράφου. Στην διοίκηση αλλά και στο προσωπικό υπάρχουν πολλοί αγαπημένοι και άξιοι σύντροφοι και φίλοι. Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό και ασφαλώς αξίζει να πάμε να το παρακολουθήσουμε.. Εγώ πάντως θα πάω.
Θωμάς Μπιζάς







MUSIC NOW!
ΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

=18/6/2015- ώρα 21 00- «ΡΥΘΜΟΣ»  
ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ:
Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με το «ΩΔΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ» διοργανώνει μια βραδιά κλασσικής κιθάρας διάρκειας μίας ώρας και 30 λεπτών με τους σολίστ:Μιχάλη Σουρβίνο, Κυριακή Μάινα, Κατερίνα Καρυώτη, Χριστόδουλο Μπενετάτο, Αλέξανδρο Μπενετάτο
Συμμετέχουν Φιλικά: οι Athens Chamber Ensemble 2012 ( Μιχάλης Σουρβίνος-κιθάρα/μαντολίνο, Βαγγέλης Λούτας-Βιολί, Μαρία Χαικάλη-κιθάρα, Δήμητρα Ρούτη-κιθάρα, Χριστόδουλος Μπενετάτος-φλάουτο/κιθάρα, Κατερίνα Καρυώτη-κιθάρα).

=19/6/2015 ώρα 21 00 ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Μουσική παράσταση του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου 
«Η ΜΑΓΙΚΗ ΦΛΟΓΕΡΑ»( κείμενο:Χριστίνα Μανιά, μουσική: Γιάννης Γεωργαντέλης)
Η τάξη των παιδιών της Μουσικής Προπαιδείας και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου με την δασκάλα τους-Μαριάνθη Πετριτσοπούλου και τους γονείς τους, μας καλούν σε μια ξεχωριστή και διαδραστική παιδική μουσική παράσταση που σκηνοθετεί ο Θωμάς Γκάγκας. Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Δημήτρης Ραφαήλος, Βασίλης Πουλάκος, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Μάκης Παπαγαβριήλ, Μορφούλα Παπαγεωργίου και Σάββας Σωτηρόπουλος. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί η Μαλαματή Παρίση και τα εικαστικά η Αντωνία Καλύβα. Την καλλιτεχνική Διεύθυνση της παράστασης έχει η κ. Σόνια Θεοδωρίδού-Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου.

=20/6/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
 Έλλη Πασπαλά-Τάκης Φαραζής,«Ελληνόφωνο και Αγγλόφωνο Ερωτικό Τραγούδι»
Η Έλλη Πασπαλά και ο δεξιοτέχνης της τζάζ Τάκης Φαραζής σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση αναβιώνουν την γοητεία της ποίησης του ερωτικού τραγουδιού και με διάθεση, άλλοτε τρυφερή και άλλοτε εκρηκτική, μας ταξιδεύουν, μέσα από τους στίχους μεγάλων ποιητών και τις μελωδίες μεγάλων συνθετών, στις αναμνήσεις από έρωτες που ζήσαμε και ζούμε.

=21/6/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Θάνος Μικρούτσικος-Ρίτα Αντωνοπούλου- Θύμιος Παπαδόπουλος «Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω -από τον Μπ.Μπρεχτ στο Νίκο Καββαδία»
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τραγούδια με εμφανές πολιτικό πρόσημο που απευθύνονται όχι μόνο στο θυμικό αλλά και στην κρίση μας με την ελπίδα να γίνουν τα τραγούδια η αφορμή για να αλλάξουμε τον κόσμο της βαρβαρότητας που ζούμε.
Ο σπουδαίος Θάνος Μικρούτσικος πλαισιώνεται από τον πιο πολυσύνθετο Έλληνα μουσικό Θύμιο Παπαδόπουλο και μια από της σημαντικότερες ερμηνεύτριες της γενιάς μας την Ρίτα Αντωνοπούλου. Θα μας παρουσιάσουν διαχρονικά τραγούδια από μελοποιημένα κείμενα του Μπρεχτ, του Αναγνωστάκη, του Χικμετ, του Αλκαίου, του Ελευθερίου, του Τριπολίτη, και φυσικά του Ν.Καββαδία.

=22/6/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Trombone Reunion
Για πρώτη φορά βρίσκονται μαζί σχεδόν όλοι οι απόφοιτοι της τάξης Τρομπονιού του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, μας ταξιδεύουν στη μουσική, από την εποχή της Αναγέννησης ως και σήμερα. Συμμετέχουν οι: Αλεξάκης Χρήστος /Καϊκης Γιάννης /Καχραμάνης Γιώργος / Κουση Ρενατο / Λυκούδης Παναγιώτης / Μπόντης Ανδρέας /Μπόντης Γιάννης  / Παπαστεργίου Θεοδώρα/Τζαμαριάς Άγγελος /Χριστόπουλος Σάκης /Μιχαηλίδης Μιχάλης.
=24/6/2015 ώρα 21 00 Πλατεία Τερζάκη
Οι «Skinny Whales» -οι «9 mm (9 χιλιοστά)» και οι «Fusion Quartet»
H τετραμελής indie-garage rock μπάντα Skinny Whales θα μας παρουσιάσει αντιπροσωπευτικές μελωδίες-συνθέσεις τους, από πολλά ιδιώματα της εναλλακτικής διεθνούς σκηνής που συγγενεύουν με το punk και garage revival.
Η ελληνόφωνη  hard rock-progressive μπάντα 9mm (9 χιλιοστά) με τον ευθύ στίχο τους και τις άρτιες ενορχηστρώσεις τους, στοχεύουν στην αφύπνιση και στον προβληματισμό για την εποχή μας.
Οι Fusion Quartet θα παρουσιάσουν με το δικό τους χρώμα και παίξιμο μια απόχρωση από διάφορους fusion καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής όπως eric jonshon, billy cobham.herbie hancock,jaco pastorius.
=25/6/2015 ώρα 21 00 ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Μουσική Συναυλία των Σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Σόνιας Θεοδωρίδου.
Οι σπουδαστές του Ωδείου μας, με την συνεργασία των καθηγητών τους και την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Σόνιας Θεοδωρίδου, μας προσφέρουν  ένα ολοκληρωμένο μουσικό ταξίδι με τη φρέσκια προσέγγισή τους.
= 27/6/2015 ώρα 21 00 Πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια)
«Daltons Tale» – «ΑΙΟΛΟΣ» – «Old Dixie Band»
Οι «γερόλυκοι» Ζωγραφιώτες της ροκ, ξαναχτυπούν από την κεντρική πλατεία της πόλης , μας ξεσηκώνουν και αναβιώνουν τις μνήμες από τις μεγάλες ροκ συναυλίες στην περιοχή μας τις δεκαετίες ’70 και ’80.
=29/6 έως 5/7/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Θεατρική παράσταση: «Η μικρή μας πόλη» του Θορτον Ουάιλντερ σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.
Η Θεατρική Ομάδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «CARPE DIEM» αγγίζει με ευαισθησία και τρυφερότητα την πεμπτουσία της Ζωής, μέσω του πολυβραβευμένου έργου του Ουάιλντερ. Μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλι και του Τζωρτζ, ο Ουάιλντερ καταγράφει την καθημερινή ζωή σε μια μικρή αμερικανική κοινότητα. Ξημερώματα και νύχτες, έρωτες και γάμοι, γειτονιές και παρέες και βόλτες στο φεγγαρόφωτο αποτελούν κάποιες από τις μικρές ή μεγάλες στιγμές των ηρώων αυτής της πόλης, που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε πόλη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
=1/7/2015,ώρα 21 00 ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Συναυλία με τους TRITION-PLASTERED PUPPET-CHEW GRAVEL-ANIMA TRISTE.
Η «δυναμική» μουσική συντροφιά της πόλης μας, με τις προσωπικές συνθέσεις και τις πρώτες τους ηχογραφήσεις, τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, με στόχο την έρευνα στον ήχο και στο ύφος της «old school heavy metal», «darkwave post-punk», «stoner rock», «southern hard rock» και όπως λένε και οι ίδιοι «ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
=6/7/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
5ο Ετήσιο Ρεσιτάλ Πιάνου για Τέσσερα Χέρια του «ΩΔΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ».
Με τη φετινή συνδιοργάνωση ενισχύουμε την καθιέρωση του «Ρεσιτάλ Πιάνου για Τέσσερα Χέρια», ως θεσμού πλέον στο δήμο μας, προβάλλοντας το σπάνιο αυτό είδος κλασσικής μουσικής (έργα για πιάνο-τέσσερα χέρια). Συμμετέχουν οι: Ευτυχία Παπαγεωργοπούλου, Μαριλένα Μωραϊτη, Έλενα Νεσούδη, Γιώργος Πολιτόπουλος.

= 7/7/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Οπερέτα Αναλογίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
«Η πρώτη αγάπη» του Νίκου Χατζηαποστόλου
Σκηνοθετική επιμέλεια, διασκευή: Κωνσταντίνα Ψωμά
Μουσική διδασκαλία, πιάνο: Μιχάλης Παπαπέτρου
Η «Πρώτη αγάπη»  του σημαντικότερου συνθέτη της αθηναϊκής οπερέτας είναι η ρομαντική ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πρώτη φορά στις 17 Μαΐου 1929 στο Θέατρο Παπαϊωάννου, από το θίασο της σπουδαίας ντίβας της εποχής, Ολυμπίας Καντιώτη-Ριτσιάρδη. Συμμετέχουν οι : Μιχάλης Παπαπέτρου, Αγγελική Μαρινάκη, Χρήστος Λάζος, Νίκος Στεφάνου, Ειρήνη Αθανασίου, Λυδία Αγγελοπούλου.
=8/7/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
HUMAN TOUCH «Περάσματα στην jazz»

Οι David Lynch, Στάυρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ’ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα.



=9/7/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Κ.Stouraitis Quartet και Hats On

O κιθαρίστας Κωνσταντίνος Στουραϊτης με τους, Κίμωνα Καρούτζο στο κοντραμπάσο , Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα  και τον φλαουτίστα Λεωνίδα Σαραντόπουλο σε original συνθέσεις και αγαπημένα jazz standards από το American Songbook.
Η Μαρία Μπλάνα, ο Βασίλης Πουλάκος και στο πιάνο ο Τάσος Χαλκίδης κάτω απ' τα καπέλα τους κρύβουν μουσικές εκπλήξεις. Η ατμόσφαιρα της αυθεντικής jazz , το χρώμα, το συναίσθημα τους ακολουθεί και  προκαλεί! Jazz standards αλλά και μουσικές από τη μεγάλη οθόνη και τον κόσμο των musicals δένουν σε ένα μουσικό ταξίδι αναμνήσεων και νέων εμπειριών. Εσείς; Θα τους ….βγάλετε το καπέλο;

=10/7/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Κατερίνα Πολέμη «Η Βραζιλία swing-άρει»
Η Κατερίνα και οι μουσικοί της μπαρκάρουν σε διάφορα 
λιμάνια της Ελλάδας μετά από πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο για να μοιραστούν τη μουσική τους εμπειρία με το κοινό!
 Με πολύ κέφι, χρώματα,πολιτισμούς, θεατρικότητα θα παίξουν μουσικές της ίδιας της Κατερίνας αλλά και άλλων συνθετών διασκευασμένα -Βραζιλιάνικα, Ελληνικά, Αμερικάνικα, Τσιγκάνικα, Αφρικάνικα, Καριβαϊκάνικα… μέχρι και στη Disneyland θα πάνε. 
Μαζί της κάποιοι από τους πιο ξεχωριστούς μουσικούς της Ελλάδας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στη Τρομπέτα και Flugelhorn, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο Κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Κλωνής στα Ντραμς. 


=12/7/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Όπερα- Βαλίτσα από την Εθνική Λυρική Σκηνή
«ΚΑΡΜΕΝ» του Μπιζέ

Σκηνοθεσία Αγγέλα Σαρόγλου
Σκηνικά Γιώργος Κολιός / Κοστούμια Αλεξία Θεοδωράκη

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως αφού καταφέρνει να συγκινεί διαχρονικά το κοινό με τη δύναμη, τη ζωντάνια και την απλότητα της. Η τραγική ιστορία της είναι πάντα επίκαιρη, αφού ο έρωτας, το πάθος, η ανάγκη για την ελευθερία είναι δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Οι συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ, οι υπέροχες άριες και τα ντουέτα, σκιαγραφούν με μαγικό τρόπο την δραματική ιστορία και τα συναισθήματα των χαρακτήρων.
Συμμετέχουν οι : Δημήτρης Σιγαλός, Γιάννης Σελλητσανιώτης, Κώστας Μαυρογένης, Ινές Ζήκου, Δέσποινα Σκαρλάτου, Ελένη Δαβού

=13/7/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
Manos Saridakis Trio, special quests: Σάσα Παπαλάμπρου (vocals), Dimitris Vassilakis (sax.) «Across the universe με άρωμα γυναίκας»

O Μάνος Σαριδάκης, από τους πιο σημαντικούς νέους Έλληνες πιανίστες, με τους Μάνο Λούτα: μπάσο και Γιώργο Πολυχρονάκο: τύμπανα και την ειδική συμμετοχή του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, διασκευάζει με μοναδικό τρόπο παραδοσιακά Ελληνικά θέματα με τζαζ ύφος. Μαζί τους μία από τις  καλύτερες νέες τραγουδίστριες της Ελληνικής Σκηνής Σάσσα Παπαλάμπρου


=14/7/2015 ώρα 21 00 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
«SMYRNA»
Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το 2010, μετά από ιδέα του Ανδρέα Τσεκούρα να δημιουργηθεί μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία. Η Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν, τραγούδι), η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι), η Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι , τραγούδι) και η Χρυσάνθη Τζοβάνη (κρουστά, ούτι, τραγούδι) έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, ταξιδεύουν στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές- Μικρά Ασία, Καππαδοκία,  Κωνσταντινούπολη, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Αιγαίο-αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών.

MUSIC NOW
ΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Επειδή ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, δημιουργούμε μια ξεχωριστή πολιτιστική δράση στην πόλη του Ζωγράφου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Φέτος κινούμαστε σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων που συμπαρασύρει τον ακροατή, γεμίζοντάς τον με εικόνες, συναισθήματα και σκέψεις.

Θεωρούμε ότι σε βάθος χρόνου η πόλη αλλάζει με καταλύτη τις πολιτιστικές δράσεις.

Για ένα μήνα από 18/6/2015 έως 14/7/2015 με ελεύθερη είσοδο γινόμαστε οικοδεσπότες ΟΛΩΝ, προσφέροντας στιγμές χαράς και πνευματικής απόδρασης.

Προσεγγίζουμε τη Μουσική με μια ιδιαίτερη ματιά και ευαισθησία, δίνοντας βήμα και σε νέους δημιουργούς στην κατεύθυνση της πραγματοποίησης σταδιακά ενός Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών στην πόλη μας.


Γι’ αυτό προτείνουμε

MUSIC NOW!

Για να περνάμε καλά όλοι μαζί!

Info:
ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Ανακρέοντος 60-15772
Τηλ. 210-7481396 /210-7786984
Email: zografou.np@gmail.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου