Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

"Πράσινο Σημείο" Άνω Μεράς! Ξεκίνημα Ανακύκλωσης και Συνοικιακής Κομποστοποίησης

Εγκαινιάστηκε το πρώτο "Πράσινο Σημείο" Ανακύκλωσης και Συνοικιακής Κομποστοποίησης στην Άνω Μερά
Σήμερα 7 Ιουνίου, παραδόθηκε στους πολίτες το πρώτο Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης και Συνοικιακής Κομποστοποίησης μικρής κλίμακας.........
στην Άνω Μερά, αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου Μυκόνου, Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ και Αστικού μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού ΜΟΙΚΟΝΟΣ.

Τα Εγκαίνια έγιναν στις 6 το απόγευμα στο χώρο πάρκινγκ της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Το σύστημα περιλαμβάνει 4 ροές ανακύκλωσης και έναν συνοικιακό κομποστοποιητή του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης RE:ΤΗΙΝΚ. Το σημείο θα υποδέχεται ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, χαρτόνια, γυαλί, μέταλλα και πλαστικά. Στον παράπλευρο κομποστοποιητή οι κάτοικοι θα μπορούν να αποθέτουν το οργανικό τους υπόλειμμα.

Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με κοινωνικό όφελος αναφέρθηκε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ Ανδριανή Κουφού.

Η Μυρτώ Φοίφα που οργανώνει το πρότυπο δίκτυο Re:Think στην Καλαμάτα ενημέρωσε το κοινό για τη χρήση και τα οφέλη του κομποστοποιητή. Ο Δημήτρης Καλφάκης, μέλος του Δ.Σ του Α. Σ. ΜΟΙΚΟΝΟΣ, μίλησε για τις επιδιώξεις και τα οφέλη του συνεταιρισμού από την συνεργασία του με το Δήμο Μυκόνου και την ΚΔΕΠΠΑΜ, τονίζοντας τη σημασία του εγχειρήματος, για δημοτική ανακύκλωση με κοινωνική βάση.

Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και Νίκος Γκέλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της Άνω Μεράς Γιάννης Ζουγανέλης (Νικολαρίδης), και αρκετοί πολίτες.

Το ανακυκλώσιμο υλικό θα συλλέγεται καθημερινά από τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου και θα παραδίδεται στο χώρο του Α. Σ. ΜΟΙΚΟΝΟΣ προς δεματοποίηση. Τα φυτικά υπολείμματα θα αποθέτονται στον παράπλευρο κομποστοποιητή. Το σύστημα δεν περιλαμβάνει προς το παρόν κάδο για ζωικά υπολείμματα και μη ανακυκλώσιμο υλικό. Αξίζει να σημειωθεί πως η μονάδα κομποστοποίησης που τοποθετήθηκε στο Πράσινο Σημείο έχει την ικανότητα σταδιακής απόθεσης 14 τόνων σε ενάμιση χρόνο και παραγωγή κομπόστ 5 έως 7 τόνων που θα παραλαμβάνουν οι ίδιοι οι πολίτες σε μεταξύ τους συνεννόηση για τις ανάγκες των καλλιεργειών τους.
Πολίτες εθελοντές θα βρίσκονται στο Πράσινο Σημείο καθημερινά να ενημερώνουν και να διανέμουν έντυπο υλικό της ΚΔΕΠΠΑΜ και του Α.Σ ΜΟΙΚΟΝΟΣ.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς συνεχάρη τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ για τις πρωτοβουλίες της και δήλωσε: “Καλώ όλους τους πολίτες της Μυκόνου να ενημερωθούν για τον πρωτοποριακό αυτό τρόπο δημοτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε να κατορθώσουμε να εφαρμόσουμε το σύστημα Διαλογή στην Πηγή στην Άνω Μερά και σύντομα, ξεπερνώντας δυσκολίες, να το επεκτείνουμε σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Χαίρομαι που οι επαφές μας με τον Α.Σ ΜΟΙΚΟΝΟΣ καρποφορούν, στόχος που είχε άλλωστε εξαγγελθεί και προεκλογικά”.
Newsroom mykonosticker.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου