Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

«Μόνοι μας και όλοι τους και θα τους νικήσουμε»


Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε την πρώτη προεκλογική ομιλία του στην Αττική ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «δεν θα κάνουν πράξη το σχέδιό τους για μια αριστερή παρένθεση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όλους αυτούς τους μήνες έδωσε μάχη να υπερασπιστεί το δίκιο του λαού σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα στο μέλλον.
«Μπορούμε όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε και να συνεχίσουμε τη μάχη. Ακόμη κι αν σε ρίχνουν έχεις τη δύναμη να σηκωθείς, δεν πρόκειται να λυγίσουμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «δεν θα αφήσουμε το παλαιό κατεστημένο που έδιωξε ο λαός να επιστρέψει από το παράθυρο»
Σημείωσε, ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από μια δύσκολη μάχη όπου δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δανειστές και τους ακραίους κύκλους, αλλά και «ένα καλά μελετημένο σχέδιο που είχαν καταστρώσει και δυνάμεις εντός της χώρας. Αυτοί που πέντε χρόνια υπέγραφαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους».
«Από τη Ν.Δ έως τον κάθε λογής κήρυκα της άνευ όρου υποταγής. Από τα ΜΜΕ της διαπλοκής που έστελναν τα τοξικά μηνύματα του φόβου έως το σύμπλεγμα των συμφερόντων που είχε σκοπό να ξεμπερδέψει με την Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ έστω κι αν είχε κόστος να πέσει η χώρα στα βράχια» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Εμείς παλέψαμε και ματώσαμε απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και το νικήσαμε» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνοντας «Εμείς είμαστε αυτοί που πήραμε τη μεγάλη πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα και θυμηθείτε ότι είχαμε όλο το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο απέναντί μας. Και τους νικήσαμε. Μόνοι μας και όλοι τους και θα τους νικήσουμε γιατί έχουμε στο πλευρό μας τον ελληνικό λαό».
«Θέλουν να μας πείσουν ότι ο αγώνας ήταν μάταιος. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νικήθηκε γιατί θέλουν να συνεχίσετε και να συνεχίσουμε να περπατάμε με το κεφάλι σκυφτό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «Θέλουν να αποδεχθείτε και να αποδεχθούμε το μέγα ψέμα. Ότι δεν αλλάζει τίποτα. Ότι οι κήρυκες της λιτότητας είχαν δίκιο»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και για τους αποχωρήσαντες από το κόμμα τονίζοντας ότι «Κάποιοι σύντροφοι της μάχης διάλεξαν τον δρόμο της φυγής» για να συμπληρώσει «Όμως αυτό ο αγώνας ταρακούνησε όλη την Ευρώπη. Η ελληνική σημαία έγινε σημαία πάλης σε όλους τους δρόμους της Ευρώπης».
Μιλώντας για τη συμφωνία ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει δύσκολες πτυχές, αλλά δίνει κάποιες διεξόδους «γιατί εξασφαλίζει για τρία χρόνια τη σταθερότητα που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία.  Γιατί για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα του χρέους και της αναγκαία απομείωσής του, που τώρα πια δε συζητείται το αν θα γίνει αλλά το σε τι βάθος θα γίνει. Γιατί, επίσης, τελειώνει με την πιθανότητα του Grexit, που άφηνε τη χώρα έκθετη στους κερδοσκόπους.  Γιατί εξασφαλίζει σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως με τα μικρά αποκεντρωμένα έργα.  Γιατί αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και βάζει τέλος στις απολύσεις στο δημόσιο. Γιατί ανοίγει το δρόμο για να ανατραπεί το σημερινό εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, να αποκατασταθεί σταδιακά ο βασικός μισθός».

«Υπερήφανος για τους αγώνες»

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε υπερήφανος για «τη μάχη που δώσαμε, για τις άγρυπνες νύχτες, για τους διαξιφισμούς και τις συγκρούσεις, για το δημοψήφισμα και το “όχι” μας, για το βάρος της ευθύνης, για το συμβιβασμό που δεχθήκαμε για να αποφύγουμε την καταστροφή».
«Γιατί εμείς δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από την πραγματικότητα όπως κάνουν τον τελευταίο καιρό ορισμένοι» είπε ο κ. Τσίπρας εκτοξεύοντας ξανά βέλη προς τη Λαϊκή Ενότητα.

Ο Μεϊμαράκης είναι το πρόσωπο του παλαιοκοματισμού

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημειώνοντας ότι «Ρωτήστε όποιον άνθρωπο θέλετε, να σας περιγράψει πως θα ήταν ο παλιοκομματισμός αν ήταν ένα πρόσωπο.  Τον υπηρεσιακό αρχηγό της ΝΔ θα σας περιγράψει.  Τον κ. Μεϊμαράκη».
Στρέφοντας τα βέλη του προς τη Ν.Δ συνολικά σημείωσε ότι « επιστρατεύει γύρω του (σ.σ. τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) το πιο παλιό από το παλιό. Πολιτευτές καταδικασμένους για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Συμμέτοχους στη Λίστα Λαγκάρντ. Ανθρώπους που ισχυρίστηκαν κυνικά πως “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”. Στελέχη που κούνησαν το δάχτυλο στον κόσμο καλώντας όποιον δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να πουλήσει το σπίτι του».
Επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι δεν «θα ξαναμπεί στο παιχνίδι το παλιό καθεστώς από το παράθυρο».
Σημείωσε χαρακτηριστικά «Όλοι ξέρουν γιατί επιδιώκουν τη συνεννόηση:
 • Για να μπορούν οι δανειστές να αποφεύγουν τη διαπραγμάτευση για το χρέος. 
 • Για να μπορούν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα.  
 • Για να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής. 
 • Για να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον. 
 • Για να μπορούν οι επιτήδειοι να βάζουν χέρι στα χρήματα του ΕΣΠΑ. 
 • Για να αυξάνονται τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των μισθών και της αξιοπρεπούς εργασίας. 
 • Για να κατηγορούνται συλλήβδην οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ως άχρηστοι, έτσι ώστε να κρέμονται πάνω από το κεφάλι των ανθρώπων οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις.  Και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. 
 • Για να παραμένει ανοιχτή η πόρτα στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την ολοκληρωτική εξαθλίωση των συντάξεων. 
 • Για όλα αυτά πασχίζει ο κ. Μεϊμαράκης να μας πείσει να κάνουμε κυβέρνηση μαζί».
«Κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε» ξεκαθάρισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του τόνισε:
 • Θέλουμε να διαπραγματευτούν για το χρέος εκείνοι που έλεγαν ότι είναι βιώσιμο, εκείνοι που έκαναν το PSI;
 • Θέλουμε να διαπραγματευτούν για τα κόκκινα δάνεια, για τα σπίτια μας, που τα εποφθαλμιούν οι τράπεζες και τα κοράκια, η Αριστερά της κοινωνίας, ή η ΝΔ της κλεπτοκρατίας;  
 • Θέλουμε να διαπραγματευτούν για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις εκείνοι που τις προστάτεψαν ως το τέλος, ή εκείνοι που τις πετσόκοψαν μια και δυο και τρεις φορές; Και ήταν έτοιμοι να τις τελειώσουν με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος; Που μας ζήταγαν να υπογράψουμε την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
 • Μπροστά μας βρίσκεται η ελπίδα 
 • Πολλοί θέλουν να τη σβήσουν, αλλά δεν θα την αφήσουμε απροστάτευτη στα χέρια τους 
 • Είμαστε εδώ Και μπορούμε να βλέπουμε και να διεκδικούμε το αύριο. 
 • Και  ξέρουμε ότι το χτες δεν έχει παραδώσει τα όπλα. Η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι βαρόνοι, οι διαφθορείς, τα βαποράκια των δανειστών, το παλιό πολιτικό σύστημα, όσοι οδήγησαν τη χώρα στο χαντάκι, με κύριο εκπρόσωπο τη ΝΔ, επιχειρούν να επιστρέψουν.
 • Δώσαμε δείγμα γραφής
 • Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ.  
 • Δώσαμε οξυγόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τις εκατό δόσεις.  
 • Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους εκείνους που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «άχρηστους»
 • Καταργήσαμε τα πέντε ευρώ στα νοσοκομεία.  
 • Ταυτόχρονα ανοίξαμε το μέτωπο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
 • Με τις πρώτες καμπάνες για τους έχοντες που φιγουράρουν ψηλά-ψηλά  στις λίστες τύπου Λαγκάρντ.
 • Με το τέλος της ασυλίας των ιδιοκτητών ΜΜΕ, που καλούνται να πληρώσουν αυτά που χρωστούν στο Δημόσιο.  Με τις πρώτες αλλαγές στη Δικαιοσύνη.
 • Κι αυτά μέσα σε ελάχιστο διάστημα, και με τη θηλιά της διαπραγμάτευσης και των δανειστών στο λαιμό. 
 • Με τη ΝΔ και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα; Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το χαντάκι; 
 • Αποφασίζουμε με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο αύριο. Όχι ποιος να καθίσει στην καρέκλα.  Αλλά ποιος στάθηκε, στέκεται, και θα σταθεί όρθιος   Δίπλα στο λαό, με το λαό, για το λαό. Ξεμπερδεύουμε με το παρελθόν, Κερδίζουμε το αύριο.                                          ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου