ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
Με την επισήμανση ότι "δεν υπάρχει απόφαση της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας", η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου προχώρησε χθες στην υποβολή αιτήματος για άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης. "Αναμένουμε την άμεση αντίδραση όλων των φωνασκούντων στα τηλεπαράθυρα, κ. Ντινόπουλου, Γεωργιάδη και λοιπών, στο δημόσιο και σαφές αίτημα της Περιφέρειας Αττικής" τόνισε η Ρ. Δούρου καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την απαγόρευση προσλήψεων στους ΟΤΑ, που οδηγεί στην αποδυνάμωσή τους.
"Αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να μιλά εξ ονόματος των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες, αφού παράνομα απέλυσε, μετά επιχείρησε τη διαπόμπευση και τη στοχοποίησή τους" συμπλήρωσε η Ρ. Δούρου ξεκαθαρίζοντας ότι "η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής παραμένει αλληλέγγυα" στον αγώνα τους "μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση".

Π. Σκουρλέτης: Κυβερνητική υποκρισία

"Πρόκειται περί μεγάλης υποκρισίας εκ μέρους όλων αυτών οι οποίοι 'σκούζουν' από την κυβέρνηση, όταν έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν να υπάρξει πρόσληψη καθαριστριών. Υπήρχε, λοιπόν, μια διαδικασία από τον κ. Σγουρό σε εξέλιξη, η οποία δεν έχει αυτή τη στιγμή ολοκληρωθεί" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, που επισήμανε πως "είναι προκλητικό αυτοί που ευθύνονται για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, που οδήγησαν στην απόλυση των καθαριστριών, σήμερα να βγαίνουν και να ουρλιάζουν".
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ξεκαθάρισε πως "όταν ανέλαβε η Ρ. Δούρου την 1η Σεπτεμβρίου, έπρεπε μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου να κατατεθεί ο προϋπολογισμός. Άρα οι δυνατότητες να υπάρξει μια αναμόρφωση σε βάθος ήταν πάρα πολύ μικρές. Το παρέτεινε όσο μπορούσε και μετά τις 5 Σεπτεμβρίου κατόρθωσε να αυξήσει, σε μεγάλο βαθμό θα έλεγε κανείς, το κονδύλι που αφορά τα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης, έκανε διάφορες άλλες μικρές τροποποιήσεις και, με βάση τα στενά όρια του νόμου, δεσμεύτηκε ότι, όπως της δίνεται η δυνατότητα, από 1ης Ιανουαρίου του επόμενου έτους, θα προσπαθήσει να κάνει ανακατανομή κονδυλίων σε διάφορους κωδικούς προσπαθώντας να φέρει αυτόν τον προϋπολογισμό πιο κοντά στο δικό της πρόγραμμα και στις δικές της αντιλήψεις".

Καθαρίστριες: Αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης

Παρεμβαίνοντας στα γεγονότα και απαντώντας στους κυβερνητικούς εταίρους, που έσπευσαν να καπηλευτούν τον αγώνα τους, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, μέσω μηνύματός τους στο Facebook, ξεκαθαρίζουν: "Δεν ζητήσαμε ποτέ από τη Ρένα Δούρου να μας προσλάβει. Δεν μας υποσχέθηκε ποτέ η Ρένα Δούρου ότι θα μας προσλάβει. Αγωνιζόμαστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση. Να ισχύσει ο νόμος. Κατά τα λοιπά, χούντα είναι και θα περάσει με τους αγώνες μας".

Ελέγχεται η νομιμότητα του διαγωνισμού

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος, αφού χαρακτήρισε τα "αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη" τα σχετικά δημοσιεύματα περί ανάθεσης της καθαριότητας σε εργολάβο, ξεκαθάρισε ότι "δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση" και πως "δεν έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο". Σημείωσε, μάλιστα, ότι σε αυτή τη φάση "η περιφερειακή αρχή ελέγχει την νομιμότητα του διαγωνισμού".
Άμεσες προσλήψεις τακτικού προσωπικού ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλοντας τις "απαράδεκτες συνθήκες εργασίας" λόγω της "τεράστιας έλλειψης προσωπικού". Παράλληλα χαρακτηρίζει "απαράδεκτο" "η νέα περιφερειακή αρχή" να εφαρμόζει τις αποφάσεις της προηγούμενης.