Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γενική Απεργία την Πέμπτη: "Στις 27 Νοέμβρη όλοι στους δρόμους για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα" - Προσυγκέντρωση στις 10.30, στα Χαυτεία



Με νέα μνημονιακά μέτρα λιτότητας προ των πυλών, η Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου πρέπει να γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας: Το ΜΕΤΑ καλεί στην προσυγκέντρωση των Σωματείων, στα Χαυτεία, στις 10.30 - Στις 11.00, στην Πλ. Κλαυθμώνος το κάλεσμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ
Το ΜΕΤΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σ' όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, στην Πανεργατική Γενική Απεργία. Προσυγκέντρωση στις 10.30, στα Χαυτεία.

ΜΕΤΑ: Παλλαϊκός Αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στις 27 Νοέμβρη

Η Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η συμπόρευσή τους με τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές, να εξελιχθεί σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που θα στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ.
Το κάλεσμα: 
H Πανεργατική Γενική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, έχει ως στόχο να βάλει φρένο στην ψήφιση του νέου μνημονίου και να γίνει η αφετηρία της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης της κοινωνικής καταστροφής.
Με αυτή την απεργία θέλουμε να σταματήσουμε:
- την ολοκληρωτική καταστροφή των εργασιακών σχέσεων αλλά και των τελευταίων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων,
- το καλά οργανωμένο σχέδιο της συγκυβέρνησης μέσω του οποίου οδηγείται η «κοινωνική ασφάλιση» στα βράχια, προκειμένου να δικαιολογηθούν οι συντάξεις εξαθλίωσης και πείνας των 360 ευρώ από το 2015
- το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά και της ιδιοκτησίας των πολιτών («κόκκινα» δάνεια κτλ.) υπέρ του Κεφαλαίου και των τραπεζών
- την εγκαθίδρυση της επισφαλούς εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα («ενοικιαζόμενοι» υπάλληλοι, κοινωφελής εργασία, 5μηνα, 6μηνα κτλ.)
- τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, σε δημόσιο τομέα μέσω των διαθεσιμοτήτων, της «αξιολόγησης» και του «επανέλεγχου» των συμβάσεων και σε ιδιωτικό τομέα μέσω της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.
- τις κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ εργοδοτών, όπως την κατάργηση της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κτλ.
- την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με κυρίαρχο αυτό της απεργίας.
Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται από τη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ ότι δεν έρχονται άλλα μέτρα, ότι «το μνημόνιο τελείωσε», η αλήθεια είναι άλλη και αποδεικνύεται από τον —κοινωνικά βάρβαρο— Προϋπολογισμό του 2015, όπου εντείνεται η φορομπηχτική πολιτική κατά των συνήθων «υποζυγίων» και καταργείται - εξαφανίζεται το κοινωνικό κράτος.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλα τα συνδικάτα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δίπλα στους εργαζομένους και την κοινωνία και να δώσουν μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη της επιτυχίας της Γενικής Απεργίας.
Τέλος, καλεί όλους και όλες να δώσουμε δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σ' όλη τη χώρα για να σταλεί ηχηρό μήνυμα Αντίστασης και Ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος και της συγκυβερνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και να πει ΟΧΙ στα νέα μέτρα και στο νέο μνημόνιο, με όποιο όνομα και εάν είναι αυτό.
Πρέπει μαζικά, σθεναρά να απαιτήσουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση, που έχει σπείρει την καταστροφή και τον όλεθρο στη χώρα.

 
Η απεργία δεν είναι το τέλος, αλλά η απαρχή για μεγάλους αγώνες για την Ανατροπή.
Αθήνα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πλ. Κλαυθμώνος - ώρα 11.00

 
Το ΜΕΤΑ καλεί στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Σωματείων, Χαυτεία - ώρα 10.30

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου