Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΣΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έργα και ημέραι διορισμένων και αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΟΤΑ Ν. Λάρισας

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν οι κρίσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για την επιλογή προϊσταμένων διευθύνσεων και τμημάτων στους Δήμους. Από το αποτέλεσμα των κρίσεων διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά ότι το προβλεπόμενο πλαίσιο τόσο της μοριοδότησης όσο και της εισήγησης για την τοποθέτηση των υπαλλήλων στις ανάλογες θέσεις, εξυπηρετεί είτε στοχεύσεις της διοίκησης είτε μηχανισμούς που λειτουργούν παράπλευρα.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν: αλληλοπριμοδότηση διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού και συστηματική πριμοδότηση είτε υπέρ εαυτούς είτε υπέρ «κολλητών», μεθοδευμένη και απαξιωτική βαθμολογία στις ικανότητες-δεξιότητες με μηδέν σε πάνω από τους  μισούς υποψήφιους, προώθηση «εκλεκτών» υπαλλήλων με λιγότερα τυπικά προσόντα και αρχαιότητα εις βάρος συναδέλφων που όφειλαν να κριθούν κανονικά, μεθόδευση με δημιουργία λιστών Α’ και Β’ σε προϊσταμένους και τμήματα.
Από τη στιγμή που για όλα αυτά δεν υπάρχει βάσιμη λογική, ποιοτικά-ουσιαστικά κριτήρια και επαρκής αιτιολόγηση, για ακόμη μια φορά γίναμε στο ίδιο έργο θεατές: συγκεκριμένα πρόσωπα να κινούν τα νήματα και, με αμφιλεγόμενο σκεπτικό, να μοιράζονται οφίτσια αναμεταξύ τους. Η επιβίωση και διαιώνιση λογικών ενός σάπιου συστήματος, εκτός από οικονομική ζημία σε υπαλλήλους που ήταν να ξανακριθούν και χάνουν το επίδομα ευθύνης αλλά και υπηρεσιακή ζημία εφόσον σε θέσεις στελεχών θα βρίσκονται άλλοι από αυτούς που θα έπρεπε, εξακολουθούν να εγείρουν τεράστιο ηθικό ζήτημα. Άλλωστε για σοβαρότατους ηθικούς λόγους, έπειτα από την πίεση των συναδέλφων και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από διορισμένος πρόεδρος του Υπηρεσιακού ο νυν πρόεδρος! του σωματείου μας.
Ταυτόχρονα, η Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία, αντίθετα σε δήθεν «επαναστατικές» λογικές όπως του αιρετού μέλους στο Υπηρεσιακό της ΔΑΣ-ΟΤΑ που κατέφυγε στην εύκολη λύση της αποχής δια της καταγγελίας νίπτοντας τας χείρας της (εξακολουθώντας να κατεβάζει ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Υπηρεσιακού ζητώντας την ψήφο των συναδέλφων!), επιλέγει τη μάχη μέσα από το ίδιο το όργανο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εκλογές της Τρίτης 9 Δεκέμβρη για την ανάδειξη αιρετών  εκπροσώπων στο νέο Υπηρεσιακό γίνονται σε μια περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολεμικής περιόδου.
Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που με τη συμμετοχή τους στο Υπηρεσιακό θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών, της αξιολόγησης, των μισθολογικών καθηλώσεων, των απολύσεων, των πελατειακών σχέσεων ή θα αξιοποιήσουμε τους εκπροσώπους μας για να αποτρέψουμε αυτές τις πολιτικές; Θα επιλέξουμε εκπροσώπους που θα διαχειρίζονται αντιλαϊκούς νόμους ή που θα αγωνίζονται για την κατάργησή τους και που θα βρίσκονται στην πλευρά των εργαζομένων με τη συμμετοχή και τη στάση τους; Θα επιλέξουμε εκπροσώπους υπέρμαχους πελατειακών λογικών ή υπέρμαχους αξιοκρατίας και διαφάνειας;
Παρεμβαίνουμε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με αγωνιστική κατεύθυνση
Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε:
 συγκρότηση και λειτουργία πραγματικά ανεξάρτητων Υπηρεσιακών Συμβουλίων
-          Λειτουργία με τρία αιρετά μέλη και δύο διορισμένα (αντίθετα με σήμερα) και εναλλαγή στο μέσον της θητείας (ένα έτος)
-          Δικαίωμα εκλογής σε όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και ΙΔΑΧ χωρίς αποκλεισμούς.
-          Πλήρης σύνδεση και λογοδοσία των αιρετών με το σωματείο και τους εργαζόμενους και δυνατότητα ανάκλησης από τη γενική συνέλευση των ίδιων των εργαζόμενων. Δημιουργία ομάδων υποστήριξης και ελέγχου των αιρετών μελών από τους εργαζόμενους.
-          Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοιχτές συνεδριάσεις, δημοσιοποίηση των αποφάσεων και ενημερώσεις.
-          Κάθετη αποστασιοποίηση των εκπροσωπήσεων από τους μηχανισμούς της διοίκησης και της εξουσίας.
Οι υποψήφιοι που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν υποσχόμαστε ρουσφέτια και βολέματα. Ήμασταν και είμαστε απέναντι σε τέτοιες λογικές: δεν αλλάζουμε, δεν συναλλασσόμαστε, δεν υποτασσόμαστε! (ΜΟΝΙΜΟΙ: Αναστασίου Ελπίδα, Γιαλαμάς Δημήτριος (Τάκης), Καλαμπάκας Θεόδωρος, Κωστούλας Αριστοτέλης (Τέλης), Μουτσέλος Αντώνιος, Συμεωνίδης Κυριάκος, Τσεργάς Κων/νος, Τσιτσανούδης Ιωάννης, Χατζίκος Δημήτριος, ΙΔΑΧ: Γκόλια Φωτεινή, Κούκος Ηλίας, Μήτσος Νικόλαος, Τσιτώτα Ευριδίκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου