Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

διακηρυξη γερμανικών φορέων, ομάδων και προσωπικοτήτων κατά της καινούργιας εκστρατείας τρομακράτησης του ελληνικού λαού!


Όχι στη καμπάνια τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, όχι στη προεκλογική ανάμειξη υπέρ της κυβέρνησης Σαμαρά από το Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης της Ελλάδας, η διεξαγωγή πρόωρων  εκλογών σε περίπτωση μη εκλογής του προέδρου της Δημακρατίας από την παρούσα βουλή ισοδυναμούν με την καταστροφή. Ο Γίαννης Στουρνάρας, τέως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργός Οικονομικών, μίλησε μάλιστα για „μη αναστρέψιμες βλάβες“ στην ελληνική οικονομία, λόγω της πολιτικής αστάθειας των τελευταίων ημερών. Η εγχώρια προσπάθεια τρομοκράτησης των ελλήνων πολιτών με σκοπό την πάση θυσία παράταση ζωής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου υποστηρίζεται απερίφραστα από υψηλά υστάμενα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία, όπως ο Γιουνκερ, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως προτιμούν „γνώριμα πρόσωπα“ στη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
Στην προσπάθεια τρομοκράτησης, συμμετέχουν ενεργά, όπως και το 2012 άλλώστε, γερμανοί κυβερνητικοί παράγοντες και σχεδόν όλα τα καθεστωτικά γερμανικά μέσα. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν στους Έλληνες είναι ένα: μην τολμήσετε να ψηφίσετε λάθος! Οι αγορές και η υπόλοιπη Ευρώπη δε θα συγχωρέσουν μια τέτοια στάση και η Ελλάδα θα διαλυθεί πλήρως. Το σκηνικό του Τρόμου έχει ξανά περίτεχνα στηθεί, μένει να δούμε όμως αν και αυτή τη φορά μπορέσει να επηρεάσει καθοριστικά τους έλληνες ψηφοφόρους.
Η ιδοποιός διαφορά με το 2012 είναι πως η πιστή εφαρμόγη των Μνημονίων από την παρούσα κυβέρνηση έχουν φέρει την από πριν βαθία πληγωμένη ελληνική οικονομία και κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η αυταρχική επιβολή μέτρων μέσω καταστολής και συνεχείς πράκαμψη θεσμών και κοινοβουλευτικών διαδικασιών έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα το δημοκρατικό πολίτευμα. Μέσω των πρόωρων εκλογών θα δινόταν επιτέλους η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να καταψηφίσει τις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόστηκαν από ένα πλήρως αδίστακτο πολιτικό προσωπικό.
Στην άσκηση του νόμιμου δημοκρατικόυ του δικαιώματος ο ελληνικός λάος δε χρείαζεται κηδεμόνες και καλοπροαίερετους συμβουλάτορες από το εξωτερικό. Όσο για τις άμεσες ή έμμεσες απειλές από οικονομικούς παράγοντες και ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών κρατών, αυτές θα πρέπει να καταδικαστού δημόσιως και να αγνοηθούν.
Στο όραμα της καγκελαρίου Μέρκελ, της Ευρώπης των Αγορών, εμείς αντιπροτάσσουμε το όραμα της Ευρώπης της Αλληλεγγύης, της Ευρώπης των Λαών.

Αυτό το όραμα μας εμπνέει και στις αλλεπάλληλες συνατήσεις μας με Έλληνες συναδέλφους, συνδικαλιστές, πολιτικές πρωτοβουλίες σε Ελλάδα και Γερμανία. Μέσω αυτής της στενής επάφης μας, είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώστουμε ιδ... το μέγεθος της καταστροφής που επέφεραν οι πολιτικές της Τρόικας και των εγχώριων εντολοδόχων της. Θα αντιπαλέψουμε την προπαγάνδα των ΜΜΕ και πολτικών εδώ στη Γερμανία, που στόχο έχουν τη διαιώηση και επέκταση των μνημονιακών πολιτικών και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.   
Unterschriften: Reisegruppe und Umfeld: Erstunterzeichner:
Rolf Becker (Schauspieler, ver.di); Eberhard Rondholz (Journalist); Wolfgang Pomrehn (Journalist); Ulrike Kumpe (Redaktion der Zeitung 'contraste'); Ulrike Eifler (DGB Südosthessen);   Rainhard Raika (DGB Darmstadt); Prof. Dr. Céline Jouin, (SUD education); Gerd Graw (Delegierter IGM Salzgitter); Fritz Klein (BR, S-Bahn Berlin, EVG); Uwe Krug (BR, S-Bahn Berlin, GDL); Jochen Gester, Hans Köbrich, Nina Knirsch, David-S. Schumann (Arbeitskreis Internationalismus der IG Metall Berlin); Manfred Klingele (GEW Hamburg); Rainer Thoman (Unia, Zürich); Kalle Kunkel (Gewerkschaftssekretär Berlin); Cordula Muehr (Ärztin)Dr. Nadja Rakowitz (Geschäfts­führerin des Verein demokratischer Ärztinnen und Ärzte); Dr. Peter Hoffmann (stellvertre­tender Vorsitzender des Verein demokratischer Ärztinnen und Ärzte); Dr. Bernhard Winter (stellvertretender Vorsitzender des Verein demokratischer Ärztinnen und Ärzte); Dr. Gregor Kritidis (Loccumer Initiative kritischer Wissenschaftlerinnen und Wissenschaftler); Michael Aggelidis (Bonn, Rechtsanwalt, Landesvorstand DIE LINKE.NRW);  Paul Michel ( Mitglied des VerDi Ortsvorstandes Schwäbisch Hall); attac Osnarbrück; Dieter Wegner, (jour fixe Gewerkschaftslinke Hamburg); Angela Müller,  Alexandra Pavlou, Peter Klemm, Maria­na Munk, Lothar Zieske, Anita Friedetzki, Silke Mahlau, Rainer Basowski (Griechen­land Soligruppe attac Hamburg);  Hubert Schönthaler  (DIE LINKE, Köln); Griechenland-Solidaritätskomitee Köln (GSKK),


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου