Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΜΕΤΑ : ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  30-4-2015

Στις 11 Ιουνίου του 2013 ζήσαμε την αποκορύφωση της αντιδημοκρατικής εκτροπής της εποχής των Μνημονίων. Το δικτατορικής έμπνευσης «μαύρο» στις οθόνες ξεσήκωσε το σύνολο του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα αποτέλεσε την απαρχή ενός ιστορικού εργατικού αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που σε μια νύχτα βρέθηκαν απολυμένοι. Αγώνας, που συγκέντρωσε ευρύτερη στήριξη και αλληλεγγύη από το σύνολο της εργατικής τάξης.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά, η ΕΡΤ ανοίγει και πάλι, με το νόμο που έφερε η κυβέρνηση και υπερψήφισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία και σχεδόν 2.000 εργαζόμενοι επανέρχονται νικητές στην εργασίας τους.
Το ΜΕΤΑ χαιρετίζει την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης, με την οποία δικαιώνεται και επαναφέρεται το δημοκρατικό αίσθημα στη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Χαιρετίζουμε τον ηρωικό διετή αγώνα των εργαζόμενων για την επαναλειτουργία όλων των δομών στην ΕΡΤ, που κράτησε ζωντανή τη φλόγα της δημόσιας, ανοιχτής και πλουραλιστικής τηλεόρασης, μετέτρεψε το ζήτημα της ΕΡΤ σε ζήτημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και κατάφερε ακόμη και τη διεθνοποίησή του. Για πολλά χρόνια ο αγώνας αυτός θα αποτελεί ένα ισχυρό σύγχρονο παράδειγμα δικαίωσης.
Σε ότι αφορά τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, η πλήρης δικαίωση των προσδοκιών του λαού περνά μέσα από μια ΕΡΤ, που θα παρέμβει ουσιαστικά στο άχαρο και στημένο από συμφέροντα τηλεοπτικό τοπίο, επαναφέροντας την τεκμηριωμένη ενημέρωση με πλουραλισμό και δημοκρατία, τον πολιτισμό ως βασική συνιστώσα του προγράμματός της και την ανοιχτή σχέση με την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου