Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου «ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+» από την αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής


Στο, κατάμεστο από κόσμο, Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, παρουσία βουλευτών, δημάρχων της περιοχής, αντιδημάρχων, της πρώην αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλας Δήμου, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ που εκπόνησε η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής.
Καλωσορίζοντας τον κόσμο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου επεσήμανε στην ανάγκη η Δυτική Αττική να βρει το βηματισμό που τις αξίζει και τόνισε ότι «μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση στη Δυτική Αττική σε συνεργασία με τους Δήμους, τους φορείς και τους πολίτες».
Χαρακτήρισε το στρατηγικό σχέδιο όχι ένα θέσφατο αλλά, «το αναγκαίο πλαίσιο συνεργασίας, διαβούλευσης, κινητοποίησης δυνάμεων, περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων αλλά και απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής» και ζήτησε συντονισμό, συνεννόηση και συνεργασία με τους δήμους της περιοχής, έτσι ώστε να χαρτογραφηθούν πραγματικές ανάγκες και να υλοποιηθούν έργα και δράσεις αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πηγές πόρων.

Οι δυο εισηγητές του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+, Δημήτρης Ραφτόπουλος και Δημήτρης Μπουρίκος, παρουσίασαν αναλυτικά τους σκοπούς και τη μεθοδολογία του σχεδίου, των στρατηγικών στόχων, των θεματικών αξόνων παρέμβασης και των ενδεικτικών μέτρων και υπογράμμισαν ότι πρόκειται για μια συνεχή και δυναμική διαδικασία έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Στην εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δημάρχων, από τη Φυλή ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας καθώς και η πρώην αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακή σύμβουλος Σταυρούλα Δήμου, η οποία επεσήμανε την ανάγκη μελετών για επιλέξιμες πράξεις, την ολοκλήρωση βασικών υποδομών, την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και την εξέταση δημιουργίας και λειτουργίας νέων δομών. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η πρώην Νομαρχία Δυτικής Αττικής είχε προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, μελέτη που υπάρχει και χρειάζεται επικαιροποίηση.
Να σημειωθεί, ότι το στρατηγικό σχέδιο ήταν προϊόν πολύμηνης διαβούλευσης της σχετικής ομάδας εργασίας που συστήθηκε στην αντιπεριφέρεια με τις δημοτικές αρχές των δήμων ενώ οι φορείς κλήθηκαν να δώσουν τις προτάσεις τους μέσα από την ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση.
Το σχέδιο που δημοσιοποιήθηκε θα αποτελέσει την πρόταση της Δυτικής Αττικής προς την Περιφέρεια, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από το κονδύλι που θα διατεθεί (από το ΕΣΠΑ, τα προγράμματα και τα αποθεματικά) σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Όταν αποσαφηνιστούν τα χρήματα που θα διατεθούν, η αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής θα προκρίνει έργα, δράσεις και ανάγκες που δύνανται να χρηματοδοτήσει σε κάθε δήμο.
Δείτε ΕΔΩ το στρατηγικό σχέδιο ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+

ΠΗΓΗ:  http://doxthi.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου