Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Συζήτηση ουσίας στην ημερίδα της Συμμαχίας Πολιτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Το πολύ καλό επίπεδο της συζήτησης, το πλήθος των πληροφοριών και η σε βάθος προσέγγιση του θέματος χαρακτήρισαν την ημερίδα που διοργάνωσε η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Α. Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος παρουσίασε, με απλό και παραστατικό τρόπο, την ανάγκη να προχωρήσει το σχέδιο της αποκεντρωμένης διαχείρισης, καθώς και στοιχεία του Εθνικού Σχεδίου που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα.
Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος που μίλησε για το σχεδιασμό της Περιφέρειας και τα βήματα που έχουν γίνει στην κατεύθυνση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης, τις συνέργειες Δήμων κλπ.
Η ημερίδα ξεκίνησε με προσφώνηση του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλη Καραβάκου.
Μετά τους Γ. Τσιρώνη και Γ. Καραμέρο εισηγήθηκε ο ειδικός συνεργάτης του ΕΔΣΝΑ Α. Πανταζόπουλος.
Εκτενή ενημέρωση για τη δράση της εταιρίας λαϊκής βάσης που λειτουργεί στη Σπάρτη (Λακωνική Βιοενεργειακή) έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης και πρόεδρός της Σταύρος Αργυρόπουλος, ο οποίος ήρθε από τη Σπάρτη για την ημερίδα.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Μ. Καρπέτα, το μέλος της Ε.Γ των Οικολόγων – Πρασίνων Κ. Καλογράνη, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Νέας Ιωνίας Φ. Τσομπάνογλου, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Δήμου Μεταμόρφωσης Κ. Κολοβό, το δημοτικό σύμβουλο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα (Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση) και το μηχανικό Δ. Δαμάσκο
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο πρ. Δήμαρχος Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεταμόρφωσης Ε. Χειμώνας, Μ. Λυμπέρη, Δ. Ρεντζής, το στέλεχος των ΑΝ.ΕΛΛ Χρήστος Ρίζος.
Από τους συλλόγους της Μεταμόρφωσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των:
ΕΒΕ Μεταμόρφωσης,
Λαογραφικός Σύλλογος Κουκουβαούνων “Συπαληττός”
Εξωραϊστικός Σύλλογος Βλάχου
Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης
Ήλεκτρον
Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέα Πνοή
Εξωραϊστικός Σύλλογος Καναπίτσας
Μπορείτε να δείτε την ημερίδα και τις τοποθετήσεις των ομιλητών στο σύνδεσμο:


symmdiax-g.tsironis.jpgsymmdiax-karameros.jpgsymmdiax-karavakos.jpg

symmdiax-pantazopoulos.jpgsymmdiax-koino.jpgsymmdiax-argyropoulos.jpgsymmdiax-karpetas.jpg
ΠΗΓΗ: http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=9611

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου