Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Παναττική στάση εργασίας, Δευτέρα 22 Ιούνη

Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής αποφάσισε να οργανώσει Παναττική Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 από τις 11:00 πμ μέχρι και τη λήξη ωραρίου των υπηρεσιών.
Στόχος της παραπάνω κινητοποίησης είναι να αναδείξουμε τα τεράστια μισθολογικά προβλήματα του κλάδου των ΠΕ Μηχανικών, όπου η συνολική μείωση αποδοχών μας τα πέντε μνημονιακά έτη, ξεπερνά το 50% και ειδικότερα να απαιτήσουμε άμεσα:

  • Να μην υπάρχει καμία περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) στις αποδοχές μας και αυτή να επανέλθει άμεσα σε όσους συναδέλφους κόπηκε λόγω υποχρεωτικής ή εθελοντικής μετακίνησης.
  • Την απόσυρση του απαράδεκτου Νομοσχεδίου για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο επί της ουσίας καταργεί την ημερήσια αποζημίωση.
Τα παραπάνω οφείλουν να επιλυθούν άμεσα μια και υπάρχουν δυσμενείς μεταβολές από την παρούσα κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες δηλώσεις της για “καμία μείωση αποδοχών”. Επιπρόσθετα διεκδικούμε:
  • Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, τη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας, καθώς και της 5ετίας των σπουδών μας, την επανακατάταξη μας σε βαθμούς καθώς και το ξεπάγωμα της βαθμολογικής εξέλιξης
  • Την επανενεργοποίηση για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς του πόρου 6%ο
  • Να θεσμοθετηθούν επιτέλους οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις οι οποίες να αφορούν και σε μισθολογικά θέματα
  • Ένα δίκαιο και αξιοπρεπές μισθολόγιο, το οποίο να αποκαθιστά τις απώλειες και να αναγνωρίζει τις τεράστιες ευθύνες και τις ειδικές συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των Διπλωματούχων Μηχανικών.
Καλούμε όλους τους Μηχανικούς της Αττικής να συμμετέχουν στη συγκέντρωση
που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στο Γενικό Λογιστήριο  Κράτους
(Πανεπιστημίου 37) και ώρα 12:00μμ.
Όχι άλλες περικοπές και υποβάθμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου