Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ. του Θωμά Μπιζά.



Δεν έχει σημασία ποιος άναψε το σπίρτο εχτές .
Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι αυτοί που έστησαν  το άθλιο συγκεντρωτικό μοντέλο στην Φυλή.
Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι αυτοί που μπούκωναν τους τοπικούς δημάρχους με δισεκατομμύρια δραχμές και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσουν την ποθούμενη κοινωνική ανοχή στο έγκλημα της Φυλής με πρώτους και καλύτερους τους υπουργούς του κραταιού ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80.

Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι αυτοί ακόμα και τώρα,  έκαναν περιφερειακούς σχεδιασμούς με πρόβλεψη το 90% των απορριμμάτων να πηγαίνει στην Φυλή. ( Αυτό προβλέπει και ο υφιστάμενος ΠΕΣΔΑ του κ. Σγουρού).
Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι οι δήμαρχοι της περιοχής που υπέγραφαν 20ετεις συμβάσεις με τον ΕΣΔΚΝΑ για να μην χάσουν το χήνα με τα χρυσά αβγά από την αυλή τους. Οι δήμαρχοι  αυτοί  καλούσαν τους εργαζόμενους του δήμου σε κινητοποιήσεις και  φώναζαν μόνο αν καθυστερούσε η δόση των αντισταθμιστικών. 
Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι οι διοικήσεις του ΕΣΔΚΝΑ που υπηρέτησαν με πάθος το συγκεντρωτικό μοντέλο της Φυλής και έστησαν αυτό το έγκλημα.
Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι και αυτοί που αντιδρούν ακόμα και σήμερα στην πρόταση για αποκεντρωμένη  διαχείριση  με μικρές , ήπιες αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις και μικρούς ΧΥΤΥ.
Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι αυτοί που βρίζουν την Βαλαβάνη γιατί δίνει 12 στρέμματα για πράσινο σημείο στο Ελληνικό .
Αυτό το τοξικό νέφος που βλέπουμε από εχτές στο Θριάσιο  μερικοί από εμάς το έχουμε δει και άλλες φορές  στη περιοχή.
Έχουμε δει και άλλο ΚΔΑΥ να καίγεται  δίπλα στον ΧΥΤΑ Φυλής. Γνωρίζουμε και άλλα ΚΔΑΥ στην περιοχή που έχουν γίνει παράνομοι σταθμοί μεταφόρτωσης και έχουν στις εγκαταστάσεις  τους  στοιβαγμένους χιλιάδες τόνους σύμμεικτων σκουπιδιών.
Έχουμε καταγγείλει πολλές φορές αυτό το άθλιο κύκλωμα που μαζεύει κάθε είδους απόβλητα από όπου μπορεί να φανταστεί κανείς και τα βάζει στην Φυλή σαν υπολείμματα επεξεργασίας.
 Αυτά τα κυκλώματα  στο όνομα της ανακύκλωσης  διακινούν εκατοντάδες  χιλιάδες τόνους  σύμμεικτων σκουπιδιών και κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ,   ακριβώς λόγω του ΧΥΤΑ της Φυλής.
Χρόνια ολόκληρα τους φωτογραφίζουμε  και  τους καταγγέλλουμε αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Δεν θα υπήρχαν όλοι αυτοί εκεί αν δεν υπήρχε εκεί και  η μεγαλύτερη χωματερή του σύγχρονου κόσμου.
Εμείς που τα λέγαμε αυτά τόσα χρόνια,  είμαστε οι πάντα οι κακοί.. είμαστε αυτοί που δεν θέλουμε το καλό των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ , αυτοί  που δεν θέλουν τα εκατομμύρια στους γειτονικούς δήμους , αυτοί που δεν θέλουν  τις μονάδες επεξεργασίας  στην Φυλή.

Υ.Γ  Άντε στον διάολο  ελεεινοί υποκριτές  που σας έπιασε τώρα ο πόνος για το τοξικό νέφος στο Θριάσιο. Εσείς είσαστε οι πραγματικοί εμπρηστές.
Θωμάς Μπιζάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου