Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ.




Άλλη μια πολύ δύσκολη μέρα εχτές στον ΧΥΤΑ Φυλής.  Εάν δεν υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες επαρκής χωματοκάλυψη του χώρου  , η χτεσινή πυρκαγιά  θα μπορούσε να είναι η απόλυτη καταστροφή.
Οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ κάτω από  πολύ δύσκολες συνθήκες έδωσαν μάχη για να μην καούν τα προστατευτικά  γεωυφάσματα  γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο ο ΧΥΤΑ θα έπρεπε να παραμείνει κλειστός μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και  με αυτήν την ζέστη η παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους της Αττικής για αρκετές μέρες θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα.
 Οι χειριστές  με τους προωθητήρες  κυριολεκτικά μέσα στην φωτιά προσπαθούσαν να καλύπτουν με χώμα τα φλεγόμενα απορρίμματα για να μην επεκταθεί περισσότερο η φωτιά.
  Η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ με την αντιπρόεδρο Αφροδίτη Μπιζά ,  τον Γ.Γ  Γιάννη Δρίβα και τα μέλη της Ε.Ε Άρη Βρούση και Δημήτρη Μπουραίμη ήταν συνεχώς στον χώρο και συντόνιζαν τις προσπάθειες.
Επί τόπου βρέθηκε και ο Γ.Γ συντονισμού και διαχείρισης αποβλήτων κ. Β. Καπετάνιος . 
Αργά το απόγευμα το γραφείο τύπου της περιφέρειας έξέδωσε δελτίο τύπου όπου ενημερώνει πως ο ΧΥΤΑ Φυλής σήμερα θα παραμείνει κλειστός για εργασίες συντήρησης. 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ :


Κλειστός αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής για λόγους συντήρησης

Κλειστός θα παραμείνει αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής για λόγους συντήρησης ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ, μετά από μεγάλες προσπάθειες, είναι πλέον  υπό έλεγχο, αλλά για αύριο Πέμπτη θα απαιτηθούν εργασίες συντήρησης και δεν θα μπορεί να δέχεται απορρίμματα. Αύριο Πέμπτη στον ΧΥΤΑ θα γίνονται μόνο εργασίες συντήρησης.
Παρακαλούνται οι Δήμοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να λάβουν υπόψη τους το γεγονός αυτό και να μην στείλουν αύριο απορριμματοφόρα στον ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου να διευκολύνουν τις εργασίες  ενόψει της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του χώρου από μεθαύριο Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου