Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Συνεδρίαση ΚΕΔΕ: Το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στο αυριανό ΔΣ

Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, (ΕΣΔΑ), θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 12.00, παρουσία του αν. Υπουργού Γ. Τσιρώνη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.
Από πλευράς ΚΕΔΕ θα τεθούν στη συζήτηση όλα τα ζητήματα που αφορούν στο νέο ΕΣΔΑ, τα οποία έχουν ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, καθώς και μια σειρά από εκκρεμή θέματα που απασχολούν τους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού , όπως:
— Η πληρωμή των προστίμων που έχουν ήδη επιβληθεί σε πολλούς μικρούς , κυρίως νησιωτικούς Δήμους, χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται για την αδυναμία τους να διαχειριστούν το πρόβλημα των απορριμμάτων.
— Η ανάγκη να υπάρξει παράταση κατά ένα μήνα της δημόσιας διαβούλευσης
— Η ενσωμάτωση στο νέο ΕΣΔΑ της ευρωπαϊκής εμπειρίας από πόλεις και χώρες που έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα της διαχείρισης ΑΣΑ με βιώσιμα και κοινά αποδεκτά συστήματα.
— Η ανάγκη να ληφθεί υπόψη στο νέο ΕΣΔΑ η υφιστάμενη κατάσταση , καθώς υπάρχουν έργα σε εξέλιξη, συμβάσεις ΣΔΙΤ και επιτυχημένα παραδείγματα στη διαχείριση ΑΣΑ σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο.

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/sinedriasi-kede-to-ethniko-sxedio-diaxeirisis-apovliton-sto-avriano-ds

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου